Besök: idag 789, vecka 2.563, månad 55.887  förra: dagen 1.773, veckan 14.181, månaden 67.884
Pensi Rescue Oy produkter PPPress Samriten Ambulans AB

Innehållssamlare

Utbildningsanställningar införs på Gotland

Nyheter från Vårdförbundet - 54 minuter 22 sekunder sedan

Region Gotland har beslutat införa utbildningsanställningar. Det innebär att sjuksköterskor kan specialistutbilda sig med full lön.

Rid- och golfklubbsanställda får rätt till arbetskläder

Nyheter från Kommunal - 1 timme 28 minuter sedan
Kommunal har tecknat ett nytt avtal med Arbetsgivaralliansen för anställda på golf- och ridklubbar. Utöver löneökningar på 1710 kronor på tre år får de anställda nu rätt till varma arbetskläder. Fackförbundet Kommunal och Arbetsgivaralliansen är överens om ett nytt treårigt avtal för anställda på golf- och ridklubbar. Avtalet innebär löneökningar med 570 kronor den 1 november 2017, 560 kronor 2018 och 580 kronor den 1 november 2019. - Det är bra att vi fick igenom löneökningarna. Men det är också en seger att vi fått igenom att arbetsgivarna har ett stort ansvar för arbetskläder. Det är

Ny ambulansestasjon på Ski skal stå ferdig i 2019

Nyheter från Ambulanseforum - 2 timmar 56 minuter sedan

Nordre Follo ambulanse i Ski kan knapt vente til de er på plass i nye lokaler ved Ski sykehus. Utrykningene fra dagens midlertidige ambulansestasjon på Drømtorp tar lengre tid, skriver Østlandet Blad. – Dette er en gladnyhet, og vi er veldig takknemlig for at Ski kommune engasjerer seg og prioritererRead More

Innlegget Ny ambulansestasjon på Ski skal stå ferdig i 2019 dukket først opp på Ambulanseforum.

Visst kan rapportering i mobilen hjälpa nyopererade

Nyheter från Vårdförbundet - 5 timmar 28 minuter sedan

Patienterna skattar själva sårsmärta, svårigheter att sova och välbefinnande i sin mobil. Karuna Dahlbergs forskning visar att det ger bättre postoperativ återhämtning. Nu får hon årets doktorandstipendium.

Proteiner i blodet kan avslöja hur preeklampsi påverkar hjärnan

Nyheter från Vårdförbundet - 7 timmar 28 minuter sedan

Vissa proteiner som normalt bara finns i hjärnan läcker ut i blodet hos gravida kvinnor som drabbas av havandeskapsförgiftning och samtidigt får hjärnkomplikationer. Det visar en ny svensk doktorsavhandling.

Metoo kan göra att fler vågar säga ifrån på jobbet

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 23/10/2017 - 16:15

#Metoo kommer att få arbetsgivare att damma av gamla dokument om sexuella trakasserier och få fler medarbetare att våga säga ifrån, tror Ulrika Hagström, expert på arbetsmiljöfrågor på TCO.

Kräver att regeringen tar ansvar för att det finns specialistsjuksköterskor

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 23/10/2017 - 13:58

Bristen på specialistsjuksköterskor går ut över barn med cancer. Nu måste staten se till att sjukhusen har utbildningsanställningar för sjuksköterskor, kräver Vårdförbundet idag i en debattartikel.

Vill ha ett starkare skydd för skönhetsopererade

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 23/10/2017 - 11:41

Efter att den förra skönhetsutredningen ratades begär regeringen nu att Socialstyrelsen utreder vilken medicinsk kompetens som bör krävas för att få utföra estetiska behandlingar med betydande hälsorisker.

To lettere kvæstet i sammenstød mellem ambulance og personbil

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - mån, 23/10/2017 - 11:00
Syd- og Sønderjyllands Politi blev mandag klokken 08.53 kaldt til et færdselsuheld i krydset Moltrupvej/Omkørselsvejen i Haderslev. En ambulance, der kørte med udrykning ad Moltrupvej, blev i krydset ramt af en personbil, der kom kørende ad Omkørselsvejen. Ambulancen var på vej til en opgave.

Slik kan du møte mennesker i krise

Nyheter från Ambulanseforum - mån, 23/10/2017 - 10:17

Sykepleiere møter ofte mennesker i krise. Hva sier du til mannen som har fått beskjed om at han snart skal dø, eller til jenta som brått har mistet sin mor? skriver Stina Fallsen, sykepleier ved UNN i Sykepleien.  En ting jeg har savnet både på grunnutdanningen og videreutdanningen, er konkrete ogRead More

Innlegget Slik kan du møte mennesker i krise dukket først opp på Ambulanseforum.

Volontären vid sängkanten är en tröst för patienten

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 23/10/2017 - 07:00

På Danderyds sjukhus i Stockholm är det numera färre som dör ensamma i en säng. Karin Bjelksjö är pensionerad sjuksköterska och en av 13 volontärer som finns där för att trösta eller hålla döende patienter i handen.

Sjuksköterska gav fel råd via telefon

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 23/10/2017 - 04:00

Under flera nätter hade den astmasjuka kvinnan hostat och haft svårt att andas. Via telefonrådgivningen fick hon rådet att avvakta - eftersom det var långa köer på akuten.

Vårdförbundets stora pris till självvald inläggning

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 20/10/2017 - 18:54

Psykiatrisjuksköterskan Joachim Eckerström fick i kväll ta emot Vårdförbundspriset på 200 000 kronor. Han får priset för sitt arbete för att personer med självskadebeteende kan skriva in sig själva vid två avdelningar på S:t Görans sjukhus i Stockholm.

Årets vårdchef är modig och vet vad hon vill

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 20/10/2017 - 18:50

Hennes medarbetare nominerade henne för att hon är sig själv och för att hon ger dem mod att tro att allt ska bli bra. I dag tog en lycklig avdelningschef från psykiatrin i Värmland emot priset Årets Vårdchef.

Patienter skyddas inte från att kylas ned vid operation

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 20/10/2017 - 13:38

Att kroppstemperaturen sjunker i samband med en operation och att det kan skada patienten är välkänt. Ändå är det långt ifrån säkert att operationspersonalen följer rekommendationerna för att patientens normala kroppstemperatur ska behållas.

– Sørlandet sykehus må kutte ut de mindre syke

Nyheter från Ambulanseforum - fre, 20/10/2017 - 11:41

Med 228 for mange årsverk går Sørlandet sykehus med 10 millioner under budsjett. – Sykehuset er for stort, sier styremedlem Lars E. Hanssen til Fædrelandsvennen. Sykehuset hadde egentlig en plan om å klare 120 milloner kroner i overskudd hvert eneste år, i mange år framover. – Vi har redusert detteRead More

Innlegget – Sørlandet sykehus må kutte ut de mindre syke dukket først opp på Ambulanseforum.

Larvik får ny ambulansestasjon

Nyheter från Ambulanseforum - fre, 20/10/2017 - 11:20

Ambulansetjenesten i Larvik flyttes til Elveveien, vis-à-vis brannstasjonen til neste år. – Vi hadde vokst ut av de gamle lokalene, sier klinikksjef Jørgen Einerkjær til Østlands-Posten (krever innlogging). Larviks brannstasjon har ligget langs Elveveien i 17 år allerede. Om ganske nøyaktig et år blir trolig den nye ambulansestasjonen nærmeste nabo.Read More

Innlegget Larvik får ny ambulansestasjon dukket først opp på Ambulanseforum.

Gründerboom i helse-Norge: Denne startupen vil revolusjonere akutthjelp med dronenettverk

Nyheter från Ambulanseforum - fre, 20/10/2017 - 11:15

Safety 365 ønsker å nå hele Norge på under fem minutter med et nettverk av akutt-droner, skriver Innomag. Gründer Bjørn-Arild Woll i Safety 365 håper på å kunne øke overlevelsesraten ved hjertestans fra åtte til opp mot åtti prosent ved å ta i bruk sms-varsling og et nettverk av droner ogRead More

Innlegget Gründerboom i helse-Norge: Denne startupen vil revolusjonere akutthjelp med dronenettverk dukket først opp på Ambulanseforum.

Blodmolekyl lockar vargen men får människan att rygga

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 20/10/2017 - 11:00

Svenska forskare har identifierat en unik molekyl i blodet som alla djur tycks bära på. När vargen känner lukten av den reagerar den som om den identifierat ett byte medan människan uppfattar blodlukten som obehaglig.

Donationsregistret fick rekordmånga anmälningar

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 20/10/2017 - 09:29

Under årets donationsvecka kom det in drygt 9 000 anmälningar – mer än dubbelt så många som förra året och den högsta siffran sen donationsveckan startade 2010.

Sidor

Prenumerera på Ambulansforum® innehållssamlare