Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

september 2019

Gravid nekades ambulans – födde dött barn

11 september 2019 - 12:04
0 kommentar/er

Region Kalmar har utrett ett fall där en kvinna födde ett dödfött barn, detta efter att paret nekats ambulans till sjukhus, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Paret kontaktade ambulanspersonal för att få transport till sjukhus, då mannen inte vågade köra den långa sträckan dit. Under samtalet rådde det vissa språkförbistringar, som gjorde att paret upplevde ambulanspersonalen som långsam.

När personalen anlände var paret på väg att lämna, men fick då gå tillbaka till lägenheten, där kvinnan undersöktes av ambulanspersonalen.

Transport av vindkraftverk kolliderade med ambulans

11 september 2019 - 12:00
0 kommentar/er

För några veckor sedan var en ambulans på väg från Sollefteå mot Sundsvall inblandad i en mindre kollision med en av transporterna som kör vindkraftverk längs väg 331.

Det var när ambulansen hade stannat för att släppa förbi en lastbil med en av de stora runda torndelarna.

– Men när bilen kommer fram så fastnar ytterdelen på trumman i ambulansen. Men det gick inte hål och de kunde fortsätta, berättar Marie Nilsson, enhetschef för ambulansen i Sollefteå.

– De är klart de som satt bak i bilen upplevde att det var obehagligt, för de såg ju ingenting.

Stockholms nya ambulans för kraftigt överviktiga

11 september 2019 - 11:57
0 kommentar/er

Nu rullar en ny ambulans i Stockholms län för patienter med kraftig övervikt. Ambulansen klarar upp till 400 kilo.

Sedan den 1 september ingår den bariatriska ambulansen i Region Stockholms fordonsflotta.

En vanlig ambulans kan transportera patienter upp till 220 kilo, men den nya klarar 400 kilos vikt.

– Den har en baköverlift och en vinsch inmonterad och en speciell bår som är anpassad för bariatriska personer, säger Agne Pålsson som är ambulanssjukvårdare.

Sjuksköterska sparkades efter att Vårdförbundet stämt företaget

02 september 2019 - 08:41
0 kommentar/er

”Dålig publicitet”, tyckte ambulansföretaget och sparkade den sjuksköterska som krävdes på ersättning efter att ha skadat en port i jobbet. Nu stämmer Vårdförbundet företaget igen.

I december 2017 skulle sjuksköterskan tvätta ambulansen. I tvätthallen stod en av räddningstjänstens stegbilar i vägen. När sjuksköterskan på egen hand försökte flytta fordonet gick porten till tvätthallen plötsligt ner. Porten fick  en lättare skada som snabbt åtgärdades.

Kritik gav ny rutin för IVPA

02 september 2019 - 08:36
0 kommentar/er

Många kommuner har dragit ner kraftigt på IVPA-verksamheten. Torsby kommun har efter kritik hittat en medelväg för när deltidsstyrkorna ska larmas.

– Kvalitetssäkringen har blivit bättre, vi larmas när vi har en reell möjlighet att göra skillnad, säger tillförordnade räddningschefen Mats Moberg.

Ambulanssjuksköterskor kritiseras för fallolycka

02 september 2019 - 08:33
0 kommentar/er

När en multisjuk och kraftigt överviktigt patient skulle flyttas från säng till bår ramlade patienten och fick frakturer på två ryggkotor. De båda ambulanssjuksköterskorna får kritik av Ivo.

När ambulansen anlände tidigt på morgonen hade patienten andningsbesvär, frossa och feber. Sedan tidigare hade patienten njursvikt, hjärtsvikt, förmaksflimmer, diabetes och astma. Patienten var dessutom mycket tung med en vikt på omkring 180 kilo.

Insjuknade plötsligt på fjället – räddades med hjälp av app

02 september 2019 - 08:30
0 kommentar/er

En kvinna insjuknade på det jämtländska fjället och kunde hämtas med helikopter kort därefter. Sällskapet kunde lokaliseras med meterprecision tack vare SOS Alarms nya app – bara en dag efter lansering.

– Det var helt fantastiskt. Den här appen ska alla ha, säger kvinnan.