Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Innehållssamlare

Stödverktyget Astmakollen vann Vitalis stipendium

Nyheter från Vårdförbundet - 1 timme 10 minuter sedan

Det blev Astmakollen i Region Dalarna som tog hem årets stipendium för nyskapande insatser på Vitalismässan.  Det webbaserade stödprogrammet ger patienterna en bättre kontrollerad astma.

De nye ambulansene er for store og kommer seg ikke inn i legesenterets kjeller. – Uverdig for pasientene

Nyheter från Ambulanseforum - 8 timmar 15 minuter sedan

KIRKENES: – Flere som jeg har snakket med melder om uverdige forhold når pasientene bæres ut fra de nye ambulansene og inn i Amfi-senterets kjeller, sier Sverre Tolk til iFinnmark (krever innlogging). De nye ambulansene er topp moderne og «Up-to-date» på alle måter. Bortsett fra en ting, i hvert fallRead More

Innlegget De nye ambulansene er for store og kommer seg ikke inn i legesenterets kjeller. – Uverdig for pasientene dukket først opp på Ambulanseforum.

”Bra i teorin – men kommer det att fungera?”

Nyheter från Vårdförbundet - 8 timmar 53 minuter sedan

Sjuksköterskorna inom hemsjukvården i Strängnäs tycker det är skönt att avtalet är i hamn. Men de tvivlar på att deras arbetsgivare kommer att kunna få fram pengarna som behövs för lönesatsningar på erfarna och särskilt yrkesskickliga.

SOS-sjuksköterska kritiseras för felprioritering

Nyheter från Vårdförbundet - 12 timmar 53 minuter sedan

Trots att kvinnan hade svimmat, led av bröstsmärtor och hade lågt blodtryck tyckte SOS-sjuksköterskan att det räckte med att skicka en ambulans med låg prioritet. Sjuksköterskan kritiseras nu av Ivo.

Kommunals kongress valde ledningstrio

Nyheter från Kommunal - ons, 22/05/2019 - 18:39
Kommunals kongress har omvalt Lenita Granlund till avtalssekreterare och Lisa Bengtsson till den nya posten som förbundssekreterare. Tidigare under Kommunals pågående kongress har det fattats beslut om att dra ner antalet personer i Kommunals ledning från fyra till tre personer och inrätta en ny post som förbundssekreterare. Utöver att kongressen på onsdagen omvalde Tobias Baudin till ordförande, omvaldes senare under kvällen Lenita Granlund till avtalssekreterare. Den som kongressen valde till den nya posten som förbundssekreterare är Lisa Bengtsson, som under den gångna kongressperioden

Läkemedelslista, robotar och spetspodd lyftes på e-hälsomässa

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 22/05/2019 - 17:31

Nu pågår e-hälsomässan Vitalis i Göteborg. I dag, onsdag, presenterades bland annat den efterlängtade nationella läkemedelslistan lite närmare.

Tobias Baudin omvald som ordförande för Kommunal

Nyheter från Kommunal - ons, 22/05/2019 - 17:20
Tobias Baudin har idag omvalts som ordförande för fackföreningen Kommunal av förbundets kongress. Kommunal, Nordens största välfärdsförbund, med över en halv miljon medlemmar håller kongress i Stockholm i veckan. Vid 17-tiden idag, onsdag den 22 maj, omvaldes Tobias Baudin till förbundsordförande. Tobias Baudin tillträdde som ordförande vid Kommunals förra kongress, 2016.  - Att vara ordförande för Kommunal är det finaste uppdraget man kan ha. Så det känns helt fantastiskt att få ett fortsatt förtroende. Tack till alla kongressombud för förtroendet – en tydlig signal om att vi i Kommunal

Tonårsaborterna fortsätter minska

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 22/05/2019 - 13:32

Ny statistik från Socialstyrelsens visar att antalet aborter bland yngre kvinnor fortsätter att minska. Jämfört med för tio år sedan har de halverats. Användandet av långtidsverkande preventivmedel anges som en viktig orsak till minskningen.

Experter ifrågasätter rapport om psykisk ohälsa bland unga

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 22/05/2019 - 11:42

Socialstyrelsen kom förra veckan med en larmrapport om att psykisk ohälsa ökar kraftigt bland unga. Men det är viktigt att se vad som ligger bakom begreppet psykisk ohälsa, skriver tre experter i en debattartikel i dag. 

3 000 vårdplatser stängs i sommar

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 22/05/2019 - 11:32

En kartläggning som Dagens Medicin har gjort visar att minst 3 000 vårdplatser kommer att vara stängda i sommar. Det är nästan var femte plats.

Alle ordførerne i Troms har sendt brev til helseministeren: – Ambulansetjenesten er under press

Nyheter från Ambulanseforum - ons, 22/05/2019 - 10:17

Vil ha lovfestet tidskrav for ambulanse-utrykning, melder Nordlys (krever innlogging). Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp), mener det vil føre til at ambulansetjenesten får nok penger til å opprettholde en forsvarlig beredskap i hele landet. – Vi ser at ambulansetjenesten er under press, og at hvisambulansetjenesten ett sted skalRead More

Innlegget Alle ordførerne i Troms har sendt brev til helseministeren: – Ambulansetjenesten er under press dukket først opp på Ambulanseforum.

”Avtalet verkar väldigt diffust”

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 22/05/2019 - 06:00

Vid landets största akutmottagning, den på Södersjukhuset i Stockholm, har de flesta sjuksköterskor ännu inte hunnit förstå vad det nya avtalet innebär. Eller hur de särskilt yrkesskickliga ska definieras på en så varierad arbetsplats.

Ny podkastepisode: Slik gjør hjertestansregisteret ambulansetjenesten bedre

Nyheter från Ambulanseforum - tis, 21/05/2019 - 15:35

Tallene for 2018 er klare. Nærmere 3300 med hjertestans ble behandlet av ambulansetjenesten i fjor. Hør hva som er helt spesielt med Norge, hvor mange som overlever hjertestans og hvilke ambulansetjenester som er best. Hør hele episoden på iTunes her Se nærmere på hjertestansregisteret her Les også: Hvor mange overlevde hjertestansRead More

Innlegget Ny podkastepisode: Slik gjør hjertestansregisteret ambulansetjenesten bedre dukket først opp på Ambulanseforum.

De välkomnar satsningen på särskilt yrkesskickliga

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 21/05/2019 - 14:54

På enheten för klinisk patologi i Malmö tycker flertalet av de biomedicinska analytikerna att satsningen på särskilt yrkesskickliga är helt i linje med vad som behövs. De vill att erfarenhet och kompetens ska löna sig.

Tre nya vårdprofessorer i Borås

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 21/05/2019 - 14:18

Högskolan i Borås har installerat tre nya professorer i vårdvetenskap: Gunilla Carlsson, Karin Josefsson och Birgitta Wireklint Sundström.

Kommunal kräver att regeringen säkrar pengar till välfärden

Nyheter från Kommunal - tis, 21/05/2019 - 13:45
Bjud in samtliga partier till samtal om välfärdens finansiering. Det kravet riktar Kommunal till regeringen när förbundets kongress startar idag. -        Jag har inte träffat någon medlem som önskar sig fler kanoner, däremot vill alla jag träffar ha fler kollegor, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin. I dag startar Kommunals kongress. Förbundets ordförande Tobias Baudin påminde i sitt öppningstal till kongressen om att den svenska välfärden byggdes på principen att finansieras efter förmåga och fördelas efter behov. - Men nu hotas vår generella och skattefinansierade välfärd av

Rigspolitiet køber frekvens til nyt SINE-kommunikationsnetværk

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - tis, 21/05/2019 - 11:00

Det bliver nu lidt lettere for nye aktører at deltage i det kommende udbud af driften af SINE-kommunikationsnetværket. Rigspolitiet har nemlig købt tilladelse til et frekvensområde. Formålet er at give tilbudsgivere i det kommende udbud muligheden for at basere den løsning, som de byder ind med, på den nye frekvenstilladelse, hvis det ønskes.

Der har været hård kritik af at Dansk Beredskabskommunikation, som i dag driver SINE, samtidig har licens på SINE-radionetværkets nuværende frekvensbånd frem til 2026. Konsekvensen er nemlig, at konkurrenterne ikke vil kunne tilbyde en fortsat anvendelse af det nuværende frekvensbånd. Dermed risikerer man, at tusindvis af SINE-radioer enten skal omprogrammeres eller helt udskiftes.

Hidtil har Rigspolitiet henvist til, at en ny leverandør enten vil skulle have rådighed over en anden frekvenstilladelse eller indgå aftale med en indehaver af en frekvenstilladelse om anvendelse af denne. Nu bliver det dog lidt lettere for nye leverandører, fordi Rigspolitiet har købt en frekvenstilladelse, som de kan basere sig på.

Konkret har Rigspolitiet fra Energistyrelsen købt tilladelse til at anvende et segmenteret frekvensområde mellem hhv. 409,9875 og 414,2875 MHz (båndgrænser) og 419,9875 og 424,2875 MHz (båndgrænser) under hensyntagen til eksisterende tilladelser i samme område.

Rigspolitiet oplyser, at de nærmere vilkår for anvendelsen af frekvenstilladelsen vil blive nærmere behandlet i udbudsmaterialet og i udbudsprocessen i øvrigt.

Ska undersöka hur patienterna upplever vård i hemmet

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 21/05/2019 - 06:00

För några år sedan var vårdmodellen Mobil närvård en av kandidaterna till det stora Vårdförbundspriset. Nu ska modellen, som har införts i hela Västra Götaland, utvärderas i ett forskningsprojekt.

Nya avtalet: Detta händer nu

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 20/05/2019 - 16:45

Särskilt yrkesskickliga ska prioriteras redan i årets löneöversyn. Men innan överläggningar och lönesamtal kan påbörjas lokalt måste det nya avtalet finnas på pränt.

Leger i distriktet føler seg overkjørt av AMK-sentralene

Nyheter från Ambulanseforum - mån, 20/05/2019 - 12:22

Leger i distriktet mener AMK ikke hører på deres vurderinger av hvor mye det haster for en pasient å fraktes til sykehus. Nå krever Nasjonalt senter for distriktsmedisin at noe gjøres for å bedre kommunikasjonen mellom de to instansene, ifølge NRK Troms. Bakgrunn: Når leger ber om ambulanse – skrivRead More

Innlegget Leger i distriktet føler seg overkjørt av AMK-sentralene dukket først opp på Ambulanseforum.

Sidor

Prenumerera på Ambulansforum® innehållssamlare