Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Västra Götalandsregionen vill se över sin egen larmcentral

Tid att läsa
1minut
Läst

Västra Götalandsregionen vill se över sin egen larmcentral

26 september 2019 - 18:13
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Prioriteringsfunktionen för ambulansvården måste styras upp efter att flera problem och konflikter uppdagats. Det menar det politiska styret i Västra Götalandsregionen som nu begär »handlingsutrymme« av de andra partierna.

Prioriteringsfunktionen i ambulansvården, där de medicinska bedömningarna görs, når inte upp till kraven. Det anser de styrande partierna i Västra Götalandsregionen – Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. 

Funktionen drivs sedan i våras av regionens egen aktör Sjukvårdens larmcentral, som övertagit den från SOS Alarm, ett bolag som ägs gemensamt av staten och Sveriges Kommuner och landsting (SKL). De båda parterna samverkar med varandra. Men det finns en hel del gnissel i maskineriet, visar en granskning i Göteborgs-Posten.

Tjänstemän inom regionen menar att Sjukvårdens larmcentral inte klarar sitt uppdrag. Anställda på larmcentralen hävdar å sin sida att de motarbetas av SOS Alarm.

Konflikten har blivit infekterad och beskrivs av vissa anställda som ett »krig«. SOS Alarm anklagas bland annat för att överbelasta Sjukvårdens larmcentral med telefonsamtal för att visa att regionens egen verksamhet inte klarar trycket. Samtidigt anklagas chefer inom Sjukvårdens larmcentral för att elda på konflikten och försöka få anställda att hata SOS Alarm.

Förutom samarbetssvårigheterna och brister i resultaten, påpekar de styrande partierna att verksamheten kostar betydligt mer än beräknat.

Läs mer på: http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2019/09/Vastra-Gotalandsregionen-vill-se-over-sin-egna-larmcentral/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot