Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Sjuksköterska sparkades efter att Vårdförbundet stämt företaget

Tid att läsa
1minut
Läst

Sjuksköterska sparkades efter att Vårdförbundet stämt företaget

02 september 2019 - 08:41
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

”Dålig publicitet”, tyckte ambulansföretaget och sparkade den sjuksköterska som krävdes på ersättning efter att ha skadat en port i jobbet. Nu stämmer Vårdförbundet företaget igen.

I december 2017 skulle sjuksköterskan tvätta ambulansen. I tvätthallen stod en av räddningstjänstens stegbilar i vägen. När sjuksköterskan på egen hand försökte flytta fordonet gick porten till tvätthallen plötsligt ner. Porten fick  en lättare skada som snabbt åtgärdades.

Trots att olyckan skedde i jobbet krävde företaget att sjuksköterskan skulle stå för reparationskostnaderna, cirka 6 000 kronor. Pengarna drogs från hans nettolön. Sjuksköterskan tog kontakt med Vårdförbundet som valde att stämma ambulansföretaget inför Arbetsdomstolen, vilket såväl Vårdfokus som andra medier berättat om.

Ny stämning

Nu har Vårdförbundet lämnat in ännu en stämningsansökan till Arbetsdomstolen. Den 25 april avskedades nämligen sjuksköterskan av företagets vd. 

Som skäl ska företaget ha angett att tvisten i Arbetsdomstolen gav bolaget dålig publicitet, uppger Vårdförbundet. Eftersom sjuksköterskan inte ansåg att han skulle betala skadan på porten ansåg företaget dessutom att han hade fel värderingar för att få vara anställd där.

Bolagets vd anklagas också för att ha kontaktat en annan arbetsgivare för att få denne att inte anställa sjuksköterskan i framtiden.

– Det som hände när det gällde garageporten var ovanligt i sig, att man inte hittade en förlikningslösning. Hur utvecklingen har blivit efter det skulle jag nog vilja säga är ytterst ovanlig, säger Vårdförbundets förbundsjurist Jeanette Lindgren Dahlin.

Läs mer på: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2019/augusti/sjukskoterska-sparkades-efter-att-vardforbundet-stamt-foretaget/

 

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot