Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

maj 2018

Därför kräver vi två sjuksköterskor i varje ambulans

31 maj 2018 - 11:51
2 kommentar/er

Regionpolitikerna i Jönköping har tagit beslut om att nyanställa undersköterskor och ambulanssjukvårdare till ambulansverksamheten i regionen. Vårdförbundet tycker att det är fel väg att gå och att regionen i stället bör prioritera högre medicinsk kompetens i form av fler sjuksköterskor.

Ambulans krockade med personbil i Katrineholm

31 maj 2018 - 11:48
0 kommentar/er

En ambulans krockade med en person på Industrigatan i Katrineholm vid 10-tiden på onsdagen.

Ambulansen var under utryckning och hade två bilar framför sig.

En av bilarna svängde ut åt höger för att släppa fram ambulansen, men den andra bilisten uppmärksammade inte ambulansen bakom och körde om den framförvarande bilen samtidigt som ambulansen skulle köra om båda bilarna, uppger polisen.

Larmcentral i egen regi har fördubblat kostnaderna

28 maj 2018 - 23:51
1 kommentar/er

Efter att Västra Götaland bestämde sig för att själva ta över SOS Alarms ansvar för ambulansprioriteringar från nödnumret 112 har kostnaderna mer än fördubblats. Ordföranden i hälso- och sjukvårdsstyrelsen skyller på tjänstemännen.

Enligt Skaraborgs Läns Tidning får politikerna i hälso- och sjukvårdsstyrelsen svidande kritik av regionens revisorer för hur de förberett ärendet.

Flyttbeslut för räddningshelikopter står fast

24 maj 2018 - 15:28
0 kommentar/er

Beslutet att flytta driften av Sjöfartsverkets räddningshelikopter från Kallinge i Blekinge till Kristianstad ligger fast. Detta trots att länsstyrelsen nu gett tillstånd till fortsatt drift i Kallinge.

Orsaken är att villkoren för tillståndet inte är anpassade till verksamhet med räddningshelikopter.

– Det innehåller kraftiga begränsningar för vår verksamhet, säger Mattias Hyllert, direktör för Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningsavdelning.

Exempelvis regleras tiderna för flygning kraftigt.

Ambulanssjukvården föreslås få mer resurser

21 maj 2018 - 09:25
0 kommentar/er

Pressmeddelande 18 maj 2018

Totalt 17 nya medarbetare till ambulanssjukvården i länet, två nya dagambulanser och förändrad schemaläggning som innebär delade dygn för medarbetare inom ambulanssjukvården. Detta är några av de förändringar som, för ett budgettillskott på 34,1 miljoner kronor, nu föreslås i ett tjänstemannaförslag för att utveckla ambulanssjukvården i länet.

Cyklist påkörd av ambulans under utryckning

21 maj 2018 - 09:13
0 kommentar/er

En cyklist har blivit påkörd av en ambulans vid Stureplan i centrala Stockholm.

Enligt polisen verkar cyklisten ha kört mot rött. Jag förstår det som att ambulansen är ute på uppdrag, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades vid 15.45 på lördagen. Olyckan inträffade i korsningen mellan Kungsgatan och Birger Jarlsgatan.

Det är oklart hur svårt skadad cyklisten är, men enligt uppgifter till Aftonbladet slogs personen medvetslös.

Ambulans från Blekinge skänks till sjukhus i Kosovo

17 maj 2018 - 23:00
0 kommentar/er

Under sin praktik som undersköterska i Kosovo insåg Eldina Durguti från Ronneby att det inte fanns någon ambulans på sjukhuset där hon arbetade. Nu har Blekingesjukhuset på hennes initiativ donerat en ambulans som Eldina själv överlämnat i Kosovo.

På ett sjukhus i staden Rahovec i sydvästra Kosovo hade Eldina Durguti från Ronneby sin praktik, när hon utbildade sig till undersköterska år 2013. Sjukhuset hade då ingen ambulans utan använde en vanlig personbil för att transportera skadade och sjuka.

Kammarrätten avslår SSG’s prövningstillstånd

13 maj 2018 - 07:51
0 kommentar/er

Den 9/5 2018 meddelade Kammarrätten att de gått igenom allt material som finns i målet och kommit fram till att prövningstillstånd inte ska meddelas.

SSG Ambulans kommer att överklaga beslutet till Högsta Förvaltningsrätten med hänvisning till att det är viktigt för ledningen av rättstillämpningen att överklagandet prövas av högre rätt (prejudikatfall).

SSG har använt koncernens moderbolag för att garantera den ekonomiska ställningen och hänvisat till moderbolagets konsoliderade omsättning (all omsättning från dotterbolag som moderbolaget har full kontroll över).

Underbemanning på ambulansen i Umeå

12 maj 2018 - 18:16
0 kommentar/er

Förra året gjorde ambulansstationen i Umeå 15 600 utryckningar. Men under nätterna är bara två ambulanser bemannade, det är för lite menar ambulanschefen Ronny Friberg.

Ambulansstationen i Umeå har fyra bilar bemannade under dagtid och endast två stycken under nattetid. Det behövs mer resurser, menar Ronny Friberg, chef för ambulansen i Umeå.

– Vi är den stationen i länet som har högst belastning. Vi behöver mer resurser, säger han.

Regionen tvingas behålla SOS Alarm

08 maj 2018 - 23:06
0 kommentar/er

Västra Götalandsregionen klagade på SOS Alarms misslyckande med att rekrytera personal. Istället skulle regionen själv ta över verksamheten. Men nu visar det sig att även regionen själv misslyckats med rekryteringen.

Med hjälp av egna sjuksköterskor skulle regionen ta över bedömningar av vårdärenden och prioritering av ambulanser, medan SOS Alarm skulle fortsätta som alarmoperatör.

Anledningen till att regionen skulle ta över var att SOS Alarm hade svårt att rekrytera sjuksköterskor till uppdraget. Men rekryteringen gick inte bättre för regionen själva.

Larmar om risk för sömnbrist hos ambulanspersonal

06 maj 2018 - 18:13
0 kommentar/er

Ett skyddsombud har larmat Arbetsmiljöverket angående ambulansneddragningarna på Landstinget i Värmland i sommar. Neddragningarna kan riskera att leda till sömnbrist för ambulanspersonalen.

Tiden för dagambulansen kommer att minskas med två timmar per dag i fyra värmländska områden i sommar. Det här beslutet klubbades igenom den 25:e april.

I Karlstad får en ambulans stå still och en får minskad arbetstid med två timmar.

Ambulanssjukvårdare bestulna på värdesaker – under livräddning

03 maj 2018 - 18:03
0 kommentar/er

Ambulanssjukvårdaren Peter Dahl och hans kollega fick ett akut larm om en trafikolycka. När de utförde hjärt- och lungräddning på en person stal någon deras värdesaker i ambulansen.

Det var under torsdagen förra veckan Peter Dahl och hans kollega fick larmet om en trafikolycka i Abrahamsberg. 

– Vi jobbade mitt i gatan och då springer vi ju mellan ambulanserna. När man får ett sådant larm har man 30 sekunder på sig, då tänker man inte på att låsa dörrarna, säger Peter Dahl, ambulanssjukvårdare på AISAB Ekerö.