Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Kammarrätten avslår SSG’s prövningstillstånd

Tid att läsa
1minut
Läst

Kammarrätten avslår SSG’s prövningstillstånd

13 maj 2018 - 07:51
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Den 9/5 2018 meddelade Kammarrätten att de gått igenom allt material som finns i målet och kommit fram till att prövningstillstånd inte ska meddelas.

SSG Ambulans kommer att överklaga beslutet till Högsta Förvaltningsrätten med hänvisning till att det är viktigt för ledningen av rättstillämpningen att överklagandet prövas av högre rätt (prejudikatfall).

SSG har använt koncernens moderbolag för att garantera den ekonomiska ställningen och hänvisat till moderbolagets konsoliderade omsättning (all omsättning från dotterbolag som moderbolaget har full kontroll över).

För att beskydda nuvarande utförare använde sig SLL av egen prövningsrätt och konstruerade om kravet på omsättning till att endast omfatta ”egen” omsättning från bolaget som garanterar den ekonomiska ställningen.

Om Förvaltningsrättens dom slutligen vinner laga kraft kommer inga moderbolag med endast konsoliderad omsättning att kunna lämna några ekonomiska garantier i svenska upphandlingar.

Fastställande av Förvaltningsrättens dom innebär en merkostnad på minst en halv miljard kronor för SLL’s skattebetalare under den 8 års tid som kontrakten med nuvarande entreprenörer avses tecknas, jämfört med om inte SSG Ambulans bud diskvalificerats. Alla detaljer kring dessa konsekvenser kommer SSG att bringa i offentlighetens ljus när den rättsliga processen slutligen är avgjord.

http://ssgaisab.se/index.php/press/17-kammarraetten-avslar-ssg-s-proevni...


Fakta om Grupo SSG:

SSG grundades år 2000 i Spanien och är idag Europas näst största gränsöverskridande leverantör av ambulans- och sjukvårdstransporter.
SSG’s erfarenhet, kundengagemang, samordning och stordriftsfördelar ger en klar kostnadseffektivitet för kunder, antingen de är i den offentliga sektorn eller i den privata industrin.
SSG har en av de största ambulansflottorna i Europa med 1 500 fordon och en personalstyrka på cirka 2 500 anställda. Omsättningen är förväntad att bli mer än 100 miljoner euro år 2018.
År 2014 startade SSG sin första internationella expansion i Portugal och i början av 2016 lanserades SSG i Peru. År 2017 förvärvade SSG, UK Specialist Ambulance Service Ltd och RescueRent AB, vilket gett gruppen plattformar för vidare växt i Storbritannien och Sverige. I Storbritannien har SSG idag 200 ambulanser i daglig drift.
SSG är en av de största utbildarna av ambulanspersonal i Spanien och i början av år 2018 lanserade SSG sin första Ambulans Akademi i Storbritannien.

Mer information om Grupo SSG finns här.


 

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot