Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

januari 2018

Snart börjar landstingets nya ambulanser rulla

31 januari 2018 - 22:30
0 kommentar/er

Inom några veckor börjar landstingets nya ambulanser rulla på vägarna.
Med mer ändamålsenliga fordon, vilka också tydliggör ambulanssjukvårdens uppdrag.

I första steget kommer sex ambulanser tas i drift i Filipstad, Årjäng, Arvika, Säffle, Kristinehamn och Torsby.Bakgrunden är landstingets nya ambulansupphandling som innebär att de flesta ambulanser kommer bytas ut på några års sikt. 
De nya fordonen, av modellen Volkswagen Amarok, är utrustade med fyrhjulsdrift, vilket ökar framkomligheten, samt finesser som förbättrar vårdförutsättningarna.

Skånska ambulanser hinner inte i tid

30 januari 2018 - 22:12
0 kommentar/er

Utryckningstiderna för Skånes ambulanser har förbättrats, men fortfarande når inte alla målet om att nå fram inom 20 minuter vid livshotande tillstånd.

Kristianstadbladet har gått igenom statistiken från 2017 och kommit fram till att det i princip bara är inom Malmö och Staffanstorp som målet nås. I Malmö går det snabbast att få hjälp, där kommer 93 procent av ambulanserna i tid.

Inga livshotande skador efter ambulanskrocken

26 januari 2018 - 23:54
0 kommentar/er

Ingen av personerna i den bil som krockade med en ambulans vid lunchtid har livshotande skador, uppger Akademiska sjukhuset. En ambulansförare misstänks för brott efter olyckan utanför Gimo.

Olyckan inträffade på länsväg 288 utanför Gimo i Östhammars kommun. En ambulans, som var under utryckning, körde om en bil som svängde till vänster.

De tre i personbilen fördes till sjukhus, föraren i helikopter och de två passagerarna i ambulans. På sin hemsida uppgav polisen först att föraren skulle vara allvarligt skadad.

Ett avancerat luftfartyg

25 januari 2018 - 17:32
0 kommentar/er

Länet har förärats med en ny ambulanshelikopter.

Den gamla helikoptern hade 25 år på nacken. Den nya har bättre prestanda och förhöjd säkerhet.

– Den gamla höll inte kraven när det gäller säkerhet. Alla ambulanshelikoptrar är tvåmotoriga och då ska man kunna flyga säkert på en motor om det händer något. Och den klarade inte de kraven längre så vi var tvungen att byta helikopter, säger piloten Ulf Brink.

Den nya har även större vårdutrymme.

– Det är en bättre arbetsmiljö i den här, säger Ulf Brink.

Larmcentral tar hjälp av artificiell intelligens

23 januari 2018 - 20:24
0 kommentar/er

Med hjälp av artificiell intelligens ska sjuksköterskorna vid Larmcentralen i Uppsala kunna dra säkrare slutsatser om patienternas vårdbehov. Det är tanken med ett nytt bedömningsvertyg som nu håller på att utvecklas.

– Det nya bedömningsverktyget blir ett stöd vid bedömning av patienter med komplexa underliggande sjukdomsbilder. Syftet är att öka precisionen och uppfylla ambitionen att ge rätt vård till rätt person i rätt tid, säger Douglas Spangler, projektledare vid ambulanssjukvården vid Akademiska sjukhuset, i ett pressmeddelande.

Regionen tar över ambulanserna igen

22 januari 2018 - 21:22
0 kommentar/er

Det mesta talar för att ambulansverksamheten i ambulansdistrikt 2 – som omfattar Lund, Eslöv, Hörby, Sjöbo, Löddeköpinge, Ystad, Landskrona och Ven – drivs i offentlig regi istället för av privata Samariten när dess kontrakt går ut i februari 2020.

Kritik mot planer på ambulans i egen regi

22 januari 2018 - 21:18
0 kommentar/er

Allianspartierna i Region Skåne är starkt kritiska till planerna på att Region Skåne ska överta ambulansdriften i Lund-Landskrona-distriktet. Alliansen menar att Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Region Skåne bryter en rådande överenskommelse.

Den blocköverskridande överenskommelse om ambulansverksamheten mellan Alliansen och de rödgröna i Region Skåne knakar i fogarna. I november 2016 kom Alliansen och de rödgröna överens om att kompromissa om driften av ambulansverksamheten för att ge regionen stabilitet och långsiktiga spelregler.

Riktar kritik mot stora skillnader i ambulanssjukvården

19 januari 2018 - 17:02
0 kommentar/er

Bristen på nationella kompetensbeskrivningar leder till en ojämlik ambulanssjukvård, anser forskaren Jonas Wihlborg. Med sin avhandling hoppas han inspirera lärosäten och sjukvård att ta gemensamt ansvar för specialistutbildningen till ambulanssjuksköterska.

Överviktig Malmöbo tvingades åka djurambulans – avvisades från tre sjukhus

17 januari 2018 - 00:09
0 kommentar/er

Körandet tog flera timmar vilket bedöms som allvarligt då det fanns misstankar om blodförgiftning.

En kraftigt överviktig person som är hemmahörande i Malmö fick vänta på vård i flera timmar med misstänkt blodförgiftning.

Enligt en lex Maria-anmälan vägde personen 230 kilo och fick inte plats i en vanlig ambulans, skriver nyhetsbyrån Sirén. Därför tillkallades en djurambulans, extrasäng och ambulanspersonal från andra orter i länet, vilket tog tid.

Snart kostar ambulansen pengar

15 januari 2018 - 15:13
0 kommentar/er

Från och med den första januari gäller landstingets nya prislista i Uppsala. Det innebär bland annat att ambulanssjukvården kostar 150 kronor.

Landstingsfullmäktige tog beslut om den nya prislistan i november i år och snart börjar den att gälla för hela Region Uppsala. Här är de viktigaste förändringarna:

- Alla personer över 85 år besöker öppenvården gratis.

- En enhetstaxa på 150 kronor införs i primärvården. Det gäller även möten med vårdpersonal som görs via videolänk.

- En avgift för ambulanssjukvård på 150 kronor införs.

Här är ambulansen bäst i test

13 januari 2018 - 20:13
0 kommentar/er

ÖSTERGÖTLAND Ambulansen i Östergötland är snabbast på plats när det gäller livet. Ny statistik visar att regionens ambulanssjukvård är bäst för andra året i rad.

Statistiken visar den tid det tar från det att telefonsamtalet kommer in till SOS-alarm tills dess att ambulansen är på plats där olyckan skett eller där den sjuke befinner sig. Det är bara prio 1-larm som ingår i statistiken, det vill säga sådana vid livshotande symtom eller olycksfall.

Sidor