Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Regionen tar över ambulanserna igen

Tid att läsa
1minut
Läst

Regionen tar över ambulanserna igen

22 januari 2018 - 21:22
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Det mesta talar för att ambulansverksamheten i ambulansdistrikt 2 – som omfattar Lund, Eslöv, Hörby, Sjöbo, Löddeköpinge, Ystad, Landskrona och Ven – drivs i offentlig regi istället för av privata Samariten när dess kontrakt går ut i februari 2020.

Det är Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Region Skåne som lägger fram förslaget till regionens nästa hälso- och sjukvårdsnämndsmöte 31 januari.
– Vi vill utveckla ambulansvården till ett mer homogent system och få lättare med dirigering, få en sammanhållen vårdkedja och att det blir en långsiktighet i det. Det får vi i egen regi, säger regionrådet Anna-Lena Hogerud (S).
– Ambulanssjukvården är en del av den specialiserade sjukvården och därför är det viktigt att vi kan planera långsiktigt.

Hon betonar att man inte är missnöjd med hur Samariten skött sitt uppdrag.
– Vi har gjort en ganska stor utredning om ambulanssjukvården inför det här beslutet. Samariten har väldigt bra resultat och gör ett jättebra jobb. Det här handlar mer om vad som ska hända sen.
Anna-Lena Hogerud tycker det är tråkigt om de borgerliga partierna uppfattade den uppgörelse som gjordes om ambulansdriften 2016, och som innebar att aktuella distrikt 2 lades ut på entreprenad under fyra år, som mer långsiktig än vad de rödgröna avsåg.
– Jag tycker att jag var väldigt tydlig med att vår ingång i detta var att distriktet skulle återgå i egen regi efter 2020. Jag tror att jag sade i talarstolen i regionfullmäktige att det säkert kan finnas andra här som kan ha en annan ingång.

Läs mer på:http://www.skd.se/2018/01/20/regionen-tar-over-ambulanserna-igen/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot