Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Kritik mot planer på ambulans i egen regi

Tid att läsa
1minut
Läst

Kritik mot planer på ambulans i egen regi

22 januari 2018 - 21:18
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Allianspartierna i Region Skåne är starkt kritiska till planerna på att Region Skåne ska överta ambulansdriften i Lund-Landskrona-distriktet. Alliansen menar att Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Region Skåne bryter en rådande överenskommelse.

Den blocköverskridande överenskommelse om ambulansverksamheten mellan Alliansen och de rödgröna i Region Skåne knakar i fogarna. I november 2016 kom Alliansen och de rödgröna överens om att kompromissa om driften av ambulansverksamheten för att ge regionen stabilitet och långsiktiga spelregler.

Kompromissen gick ut på att driften av Malmödistriktet skulle återgå till egen regi medan Lund-Landskronadistriktet skulle stanna i privat regi åtminstone till efter valet.

Allians för Skåne ser nu allvarligt på att de rödgrönas besked om att överta även Lund-Landskronadistriktet i egen regi.

– Det verkar inte gå att lita på S och Mp. De talar ofta om att de sträcker ut sina händer över blockgränsen för att komma överens. Här ser vi vad vi får tillbaka – en rak vänster. Så mycket är deras ord och löften värda. Varför ska vi då sätta oss ner och komma överens? Frågan är hur många fler lik de rödgröna är beredda att kliva över för att ta tillbaka verksamheter i egen regi, säger Gilbert Tribo (L) vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Läs mer på: https://upphandling24.se/kritik-mot-planer-pa-ambulans-egen-regi/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot