Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

december 2017

Panikslagen patient flydde ambulans – avled

29 december 2017 - 21:38
0 kommentar/er

En patient fick andnöd, panik och lyckades ta sig ur ambulansen. Sedan avled hen. Nu lex Maria-anmäler Akademiska sjukhuset sig själva till IVO för hanteringen av patienten.

Det var i september förra året som ambulansen fick larm om att en person drabbats av andnöd. Patienten var panikslagen men ambulanspersonalen lyckades trots det få in denne i bilen och började köra mot Akademiska sjukhuset. Där fortsatte dock problemen.

Arne fick en hjärnblödning – nekades ambulans

29 december 2017 - 21:35
0 kommentar/er

Arne Karlsson drabbades av en hjärnblödning och föll ihop i sitt hem i Färgelanda förra våren. Ambulans kallades till hemmet men personalen valde att inte ta med honom. 
– Jag tycker att det är hemskt. Det är fruktansvärt dåligt gjort, säger Arne Karlsson.

Arne Karlsson berättar för SVT att han hade varit sjuk i bland annat feber och huvudvärk i en vecka innan han plötsligt föll ihop. Men när ambulansen kom fram till hemmet ville inte personalen ta med honom. De ordnade istället en sjukresa till Bäckefors lasarett åt honom.

Två ambulanser i diket – allvarligt enligt chefen

25 december 2017 - 11:39
0 kommentar/er

Efter att en ambulans körde i diket i alltför hög hastighet så skärpte landstinget sina rutiner. Trots detta har ytterligare en ambulans kört i diket.

– Det är alltid allvarligt att ambulanser kör av vägen, säger Wolmer Edqvist, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Värmland.

Ambulansförare i Gävle beordrades arbeta två dygn i sträck

25 december 2017 - 11:35
0 kommentar/er

En ambulansförare i Gävle hade klivit av sitt 24-timmarspass – då beordrades han att jobba vidare och den sammanlagda arbetstiden blev omkring två dygn i sträck.

I en avvikelserapport skriver ambulansförarens kollega om det inträffade och hur situationen upplevdes som stressande och även som potentiellt farlig för både patienter och personal.

Efter ett 24-timmarspass blev ambulansföraren beordrad att kliva på ett nytt pass och när kollegan började sitt pass klockan sex på lördagskvällen hade ambulansföraren arbetat cirka två dygn i sträck.

Transportambulanser – nytt namn på förbeställda ambulanser

20 december 2017 - 23:19
0 kommentar/er

Den 1 januari 2018 byter sjuktransportenheterna namn till transportambulanser. Namnbytet går i linje med hur det ser ut nationellt och ska bidra till att tydliggöra de olika typerna av patienttransporter. Transportambulanserna är till för patienter som behöver viss vård eller övervakning under transporten. Under julveckorna förstärks dessa med fler enheter.

Ambulanssjukvården kan planeras bättre med matematiska verktyg

18 december 2017 - 18:04
0 kommentar/er

Ambulans- och helikoptersjukvård får ständigt anpassa sig till nya förutsättningar. Inte minst en åldrande befolkning, stängning av vårdavdelningar, krav på effektiviseringar och tekniska innovationer. Ny ska Umeåforskare ta fram ett verktyg för att planera ambulanssjukvården och överblicka konsekvenserna av beslut.

Dansk superambulans skrotas

16 december 2017 - 14:08
0 kommentar/er

Tillbaka i år 2010 investerade Region Nordjylland i en ny ambulansbuss för framförallt  transport av intensivvårdspatienter.

Alla ambulanser byts ut i Värmland

13 december 2017 - 20:38
0 kommentar/er

De nya ambulansbilarna i Värmland ska ge bättre framkomlighet och bättre arbetsmiljö. Inom några år kommer alla 32 akutambulanser vara utbytta.

När Landstinget i Värmland stod inför en ny upphandling av ambulanser tittade arbetsgrupper på arbetsmiljö, komfort, framkomlighet och patientsäkerhet i bilarna. De nya bilarna innebär i huvudsak att det blir smidigare för personalen att jobba och att nå utrustning, än i de gamla bilarna.

Hjärtsjuk fick vänta på ambulans i en timme

11 december 2017 - 19:33
0 kommentar/er

SOS Alarm hanterade inte en situation med ambulansbrist på ett bra sätt, vilket gjorde att en kvinna tvingades vänta på ambulans i totalt en timme.

Den hjärtsjuka kvinnans dotter larmade SOS för att mamman hade andningssvårigheter. Mamman tilldelades då en ambulans med prio 2, vilket är fall som är akuta men inte livshotande.

Region Örebro ska inte sponsra sportevenemang med ambulanser

09 december 2017 - 09:15
1 kommentar/er

Är det rimligt att en skattefinansierad verksamhet ska sponsra idrottsaktiebolag och tävlingsevenemang med ambulanser? Är det rimligt att en redan trängd ekonomisk verksamhet som ambulanssjukvården ska dränerar en marknad för evenemangssjukvård genom att ägna sig åt underprissättning som är helt omöjlig för seriösa marknadskrafter att konkurrera med? Hur stort är problemet?

Därför var den ryska ambulansen i Sverige

08 december 2017 - 16:12
0 kommentar/er

Under tisdagskvällen ryckte en rysk ambulans ut för att hjälpa en man på Södermalm i Stockholm. Och mysteriet har förbryllat många.

Nu visar uppgifter till Aftonbladet att en rysk ambulans tidigare under dagen befann sig i Örebro för att hämta en inlagd rysk medborgare. Uppgifter som bekräftas av det ryska vårdföretaget, enligt statligt styrda nyhetsbyrån Ria Novosti.

Ambulansen fångad på bild utanför universitetssjukhuset i Örebro.

En ambulans med ryska skyltar ryckte ut för att hjälpa en man på Södermalm i Stockholm under gårdagskvällen. 

06 december 2017 - 23:23
0 kommentar/er

Trots efterforskningar är det ännu oklart varför den utländska ambulansen kom till platsen. 
– Ingen verkar veta ett skit tyvärr, säger Victor Adolphson, yttre befäl hos Södermalmspolisen.

Rysk ambulans hjälpte man på Götgatan.

Måns Jonasson var på väg till en middag med vänner på Södermalm i Stockholm under gårdagskvällen när han upptäckte en man som låg på marken. Flera människor hade samlats för att hjälpa mannen och en ambulans hade kommit till platsen.

Sidor