Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Dansk superambulans skrotas

Tid att läsa
1minut
Läst

Dansk superambulans skrotas

16 december 2017 - 14:08
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Tillbaka i år 2010 investerade Region Nordjylland i en ny ambulansbuss för framförallt  transport av intensivvårdspatienter. Vid den tiden var det banbrytande, men nu tas den ur drift.

Teknikutvecklingen går starkt framåt och den ambulansbuss som Region Nordjylland då investerade 3,5 miljoner (4,7 miljoner SEK) i, har nu kört sin sista patient.

När ambulansbussen var ny så skulle den ha sjukhussängar ombord i stället för en normal bår. Detta gjorde det lättare att flytta patienter till och från regionens olika intensivvårdsavdelningar.

- Tiden har gått ifrån den. Det kommer inte att flyttas så många intensivvårdspatienter, och det verkar som det har funnits problem med bemanningen både från Falck sida men också från Universitetssjukhuset sida, säger Poul Anders Hansen, som är medicinsk chef på prehospitala akutsektionen.

Nu finns det nya mindre ambulanser, som också kan ta hela sängar ombord.

"Det var en satsning och en ny investering vi gjorde. Det var den första i sitt slag i Danmark och när vi köpte den fanns det ett behov. Nu har behovet förändrats och det finns andra fordon som kan ta över de uppgifter som ambulansbussen skulle lösa, säger regionstyrelsens Per Larsen (K).

Sedan 2014 har bussen i genomsnitt varit på vägarna tre gånger i månaden. Trots den relativt korta framgången tror Per Larsen inte att det var ett misstag att köpa den då innovativa bussen.

- Visst kan man ifrågasätta om det var en dålig investering, men den har åstadkommit nytta och användbarhet för några år, trots allt, säger Per Larsen.

Nu är den stora Mercedes Tourino bussen till salu. Det är ännu inte känt vad priset på det kommer att bli.

https://www.tv2nord.dk/artikel/superambulance-tager-ud-af-drift-efter-7-aar-er-den-foraeldet

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot