Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Sophiahemmets vd har förtroende för rektorn

Tid att läsa
1minut
Läst

Sophiahemmets vd har förtroende för rektorn

23 april 2017 - 17:41
0 kommentar/er

I flera artiklar har Vårdfokus berättat om kritiken från lärare och studenter mot omorganisationen på Sophiahemmet högskola och hur rektor Johanna Adami hanterat vissa medarbetare. Men rektorn har fullt stöd av vd:n Peter Seger.

– Vi genomgår en förändring av organisationen som är helt nödvändig för att kunna driva en bra verksamhet för en lång tid framåt. Vid en sådan förändring kanske inte alla delar den uppfattningen om vad som behöver göras.

Det säger vd:n Peter Seger som svar på varför de specialistutbildade lärarna vid Sophiahemmet högskolas båda program för ambulans- och akutsjukvård känt sig illa behandlade av rektorn och andra ledande personer i hennes direkta närhet.

Vill förstärka det vetenskapliga

Syftet med omorganisationen är enligt Peter Seger att förstärka skolans vetenskapliga grund, vilket bland annat krävs för att kunna ge examen på forskarnivå. Ett led i den processen har från ledningens sida varit att se till att de som leder de olika högskoleprogrammen ska vara vetenskapligt skolade och disputerade.

Som Vårdfokus tidigare berättat fick därför de ansvariga för de båda programmen akutsjukvård och ambulanssjukvård besked om att de skulle fråntas sina uppdrag. De sa då upp sig, vilket även två andra specialistutbildade lärare gjorde.

Programmet för ambulanssjukvård leds numera av en person som visserligen disputerat men som saknar specialistkunskaper om prehospital vård.

Läs mer på: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2017/april/sophiahemmets-vd-har-fortroende-for-rektorn/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot