Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Prisad chef håller dörren öppen för medarbetarna

Tid att läsa
1minut
Läst

Prisad chef håller dörren öppen för medarbetarna

29 oktober 2018 - 16:53
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Carina Axén har i hård konkurrens kammat hem titeln bästa chef i landstinget i år. Hon är chef inom ambulansen i Sörmland och "en chef att vara stolt över", som det står  i motiveringen. Själv tror hon att det är engagemanget för medarbetarna som vunnit juryns gillande.

Sörmlandslandstinget har ett nyinstiftat pris där ett stipendium på 50 000 kronor går till chefer som lyckats bra i sitt ledarskap. Medarbetarna har nominerat och från början hade juryn 48 chefer att välja bland. De vaskade fram tre toppkandidater och tills sist utsåg de Carina Axén till bästa chef i landstinget. Hon vet fortfarande inte vem som nominerade henne, men hon känner sig hedrad.

– Det är klart att jag känner mig, glad, upprymd och extremt hedrad. Jag visste nog att jag har mina medarbetares förtroende, men vem som har nominerat mig till det här priset vet jag inte. Jag visste inte ens att jag var nominerad.

Har bra uppbackning

Carina Axén har varit första linjens chef inom ambulansen i nio år. Hon är snart 57 år och har på inget sätt tröttnat på sitt chefsjobb. Hon har en arbetsgivare som erbjuder stödfunktioner i form av bra uppbackning från hr, ekonomiavdelning och it. Och inte minst: hon har medarbetare som ger henne energi.

– Jag har världens bästa medarbetare som gillar sitt jobb. Min uppgift är att skapa förutsättningar så att de känner sig trygga och kan göra ett bra jobb. För mig är det också viktigt att då och då ta arbetspass i ambulansverksamheten. Det ökar min trovärdighet som chef och så är det så otroligt roligt att få möta patienter och bidra till att skapa bra vårdmöten i början av vårdkedjan.

Läs mer på: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2018/oktober/prisad-chef-haller-dorren-oppen-for-medarbetarna/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot