Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Pris till fejkade ambulansuppdrag

Tid att läsa
1minut
Läst

Pris till fejkade ambulansuppdrag

18 september 2017 - 22:55
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

En avställd ambulans och en docka i halvmiljonklassen gör att ambulanssjukvården vid Skaraborgs sjukhus kammar hem Prehospitala priset 2017.

– Vi har med enkla medel skapat en miljö som liknar verkligheten, säger Magnus Danielsson, ambulanssjukvårdare och utbildningsledare vid ambulanssjukvården vid Skaraborgs sjukhus.

I ett garage i Skövde står en avställd ambulans och i taket hänger en projektor. Genom att projicera film på väggen skapas sedan den allra enklaste av körsimulatorer, som Magnus Danielsson uttrycker det.

Projektorn och ambulansen är en del av den simuleringsmiljö som nu prisas. I de scenarion som övas får ambulanspersonalen först ett larm, sedan sätter de sig i den enkla körsimulatorn och när är ”framme vid patienten” omvandlas garaget, med hjälp av annan projektionsteknik, till en lägenhet eller en offentlig miljö. Där återfinns sedan en övningsdocka som ambulansbesättningen ska behandla och eventuellt lasta i ambulansen.

Dockan, som kostar cirka 700 000 kronor, har bland annat blodtryck och ett elektroniskt hjärta. Dessutom kan den prata och reagera på de läkemedel den får. Genom hela övningen finns det två instruktörer som sitter i ett annat rum, avskilt. Den ena observerar arbetet och styr scenariot. En annan ”spelar” patienten och svarar på frågor om sitt tillstånd. Dessutom filmas alltihopa.

Läs mer på: https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/09/18/pris-till-fejkade-ambulansuppdrag/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot