Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

England får helt ny 7 minuters ambulansstandard – skall rädda 250 liv om året

Tid att läsa
2minuter
Läst

England får helt ny 7 minuters ambulansstandard – skall rädda 250 liv om året

16 juli 2017 - 10:51
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

NHS England (den engelska statens sjukvårdsorganisation) meddelade den 13 juli att man inför helt nya insatsmål för ambulanssjukvården och för alla patienter i behov av akutambulans.

Akutambulanser kommer nu att förväntas nå de mest kritiska patienterna med en genomsnittstid på sju minuter. Klockan får bara stoppas när den rätta kompetensen anlänt till platsen och inte som tidigare då vilken som helst första hjälpen kom fram.

De nya målen kommer att rädda liv och ta bort "dolda" och långa väntetider som drabbar miljontals patienter, inklusive att minska långvarig väntan för svaga och äldre. Det nya systemet stöds av Association of Ambulance Chief Executives, the Royal College of Emergency Medicine, the Stroke Association och the British Heart Foundation bland andra.

Larmmottagare kommer att ändra sina rutiner i hur de bedömer fall och de kommer ha lite mer tid att bestämma den mest lämpliga enheten att skicka till patienten. Som ett resultat kan hjärtstopp identifieras snabbare än någonsin tidigare och bara inom detta området pekar en av världens mest omfattande ambulansutvärdering på att upp till ytterligare 250 liv per år kan räddas.

Det om-designade systemet kommer att inriktas på att säkerställa att kritiska patienter som till exempel strokepatienter får rätt livsuppehållande eller livsnödvändig vård istället för att första enhet på plats helt enkelt "stoppat klockan" och förbättrat insatstiden.

För närvarande är det en av fyra patienter som behöver sjukhusbehandling - mer än en miljon människor varje år – som genomgått en "dold väntan" efter att det befintliga 8 minuters målet är uppfyllt eftersom fordonet som kom till platsen, en motorcykel eller en akutbil inte kan transportera patienten till akutmottagningen.

Förändringen kommer att frigöra fler fordon och personal till akuta uppdrag. För närvarande kan tre eller till och med fyra fordon sändas till samma ambulanslarm bara för att man skall vara säker på att uppfylla målet på 8 minuters insatstid. Detta kommer nu att ändras radikalt.

Ändringarna leder också till obligatoriska svarstidsmål för alla patienter som ringer 112. För närvarande är hälften av alla ambulanssamtal, cirka fem miljoner per år, klassade som "oprioriterade" och omfattas inte av något nationellt mål. Insatstidertider för dessa patienter, som ofta är svaga och äldre, har varit under tryck och lett till att vissa patienter fått vänta 6 timmar eller mer. Förändringarna också att hjälpa till att göra patienter i landsbygdsområden mindre missgynnade än vad de för närvarande kan vara.

För att säkerställa att dessa förändringar förbättrar vården av allvarligt sjuka patienter introducerar NHS England villkorspecifika åtgärder som spåras från 112 samtalet till sjukhusbehandling för hjärtattacker och stroke, där ett snabbt och lämpligt omhändertagande svar är särskilt kritiskt.

Under år 2022 kommer skall 90% av PCI lämpliga patienter få slutgiltig behandling vid specialistsjukhus inom 150 minuter från larm inkom. Nio av 10 strokepatienter ska också få lämplig behandling (trombolys för dem som behöver det, och första CT-skanning för alla andra strokepatienter) inom 180 minuter efter att ett 112 tagit emot samtalet. Idag är det mindre 75% av patienterna med stroke som får detta. Datainsamling börjar omedelbart så att de nya målen uppnås under de närmaste åren.

Sir Bruce Keogh, NHS Englands nationella medicinska direktör säger att dessa förändringar, tillsammans med ambitiösa nya kliniska standarder för hjärtinfarkt och strokepatienter, kommer att avsluta kulturen med att "uppfylla målet men missa avsikten". Nu blir fokus i stället på vad som faktiskt räknas: ”Det slutliga resultatet för patienten”.

https://www.england.nhs.uk/2017/07/new-ambulance-service-standards-announced/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot