Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Göran räddade liv - med hjälp av app

Tid att läsa
1minut
Läst

Göran räddade liv - med hjälp av app

24 oktober 2016 - 15:00
0 kommentar/er

Göran Tersmeden, 44 år, som registrerat sig i appen "SMSlivräddare" räddade nyligen en persons liv i Täby efter att ha svarat på ett larm.

Täbybon Göran Tersmeden har sedan han registrerade sig på appen 2014 fått sju larm och har fram tills den senaste gången åkt ut på fyra av dem. Men de gångerna har han inte varit först på platsen. Den här gången var han just det.
– Jag satt hemma i soffan när jag fick ett larm. Det tog några sekunder innan jag insåg att det var från en närliggande plats och valde att ta det. Då var det bara att ta min hjärtstartare och sticka iväg, säger han.

Hade gått kurs
Väl på platsen, som vi av sekretesskäl inte kan skriva ut, var Göran tacksam att han precis gått en repetitionskurs i HLR hos Johaniterhjälpen.

– Det är en ganska overklig känsla när man plötsligt befinner sig i en situation med en livslös person. Men att jag precis varit på kursen gjorde att det gick lite på automatik, det fanns färskt i minnet. Sen så är hjärtstartaren väldigt bra och ger tydliga instruktioner. Jag kunde snabbt konstatera att personen varken hade andning eller puls och kunde inleda en behandling.

Efter tre minuter anlände ambulanspersonal och kunde ta över. Den här gången slutade det lyckligt, personen kunde efter en stund lämna sitt livlösa tillstånd. 20 minuter efter att han stuckit iväg var Göran tillbaka hemma med sin son igen.

Stockholm Dirket

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot