Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Råd om vård - från Thailand

Tid att läsa
1minut
Läst

Råd om vård - från Thailand

19 januari 2017 - 16:48
0 kommentar/er
”Du pratar med Susanne, sjuksköterska”. Så kan det låta när någon svarar på sjukrådgivningsnumret 1177. Samtalet kommer från Sverige. Susanne svarar i Thailand.
 

Susanne och hennes 45 kollegor arbetar på MediCall i Hua Hin i Thailand. Paret Birger och Karina Rexed startade MediCall 2013 och i över fyra års tid har man härifrån levererat sjukvårdsrådgivning till Stockholm, Sörmland och Värmland. På MediCalls kontor är det bara luftkonditioneringens dova surrande och de dubbla klockorna på väggen, med svensk tid och thailändsk tid, som avslöjar att vi är på andra sidan jordklotet. Ja, kanske arbetskläderna också. Här arbetar man med fördel i shorts och t-shirt och på fötterna har man ofta flip-flop-tofflor.

"Som att arbeta i paradiset” är ett typiskt svar man får när man frågar de svenska legitimerade sjuksköterskorna hur det är att arbeta på MediCall i Hua Hin. Arbetsuppgifterna för de svenska telefonsjuksköterskorna som jobbar i Thailand skiljer sig inte mot deras kollegor i Sverige. Sjuksköterskorna har samma uppdrag, samma beslutsstöd, samma rutiner och mall i rådgivningsstödet som hos MedHelp. Det som skiljer sig är att all fritid faktiskt är semester. ”När våra anställda inser att när de lämnar arbetet så börjar semestern, varje dag, blir de positivt överraskade” säger Birger. Under sin vistelse i Thailand behöver man inte bry sig om att städa sin bostad eller fundera över matlåda till jobbet, det ingår i förmånspaketet. Många lämnar också bort tvätten och går ut och äter på restaurang på kvällarna. Det gör att även vardagsbestyr, så som tvätt och matlagning, försvinner. När arbetspasset är slut hägrar de milslånga stränderna, nattmarknaderna eller kanske bara ett dopp i poolen och en kaffe på altanen. Men det är naturligtvis inte vilket kaffe som helst njuts på altanerna i skuggan efter eller före jobbet. Svenskt kaffe ska det vara. Vissa saker är faktiskt inte bättre i Thailand.

 

 

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot