Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

mars 2015

Falck utökar med räddningstjänstchef

31 mars 2015 - 12:08
0 kommentar/er

Falck Emergency utökar med en Räddningstjänstchef och utvecklar samtidigt verksamheten med ett nytt tränings- och utbildningskoncept för blåljusorganisationer.

Ambulansen åkte – lämnade Maria, 35, som var dödssjuk

30 mars 2015 - 14:44
0 kommentar/er

GÖTEBORG - Huvudet sprängde, hon kräktes och febern var hög. Ambulanspersonalen kom, men lämnade Maria, 35, hemma. Dagen efter upptäcktes en bakteriell hjärnhinneinflammation.

– Jag har anmält det. Jag vill veta varför ambulansen inte körde mig till sjukhus när jag hade alla symptom, säger Maria Johansson.

AFTONBLADET

Ambulansföretag betalade inte pension under flera år

30 mars 2015 - 14:41
0 kommentar/er

STOCKHOLM - Ambulansföretaget Samariten betalade inte in tjänstepensionen till sin personal under flera år. Nu lovar företagets vd bättring. Men landstinget har fortsatt förtroende.
– Det är så här det blir när man gör pengar på ambulanssjukvård, säger en ambulanssjuksköterska.

ETC STOCKHOLM

Regionen tar över prioriteringen av ambulanser i egen regi

25 mars 2015 - 22:18
0 kommentar/er

VÄSTRA GÖTALAND PRESSMEDDELANDE - Hälso- och sjukvårdsstyrelsen beslutade att Västra Götalandsregionen ska överta ansvaret från SOS-alarm gällande prioritering och triagering av patienter som söker hjälp via 112. Funktionen skall fortsättningsvis drivas i egen regi. Styrelsen beslutade också att regionen tar över dirigeringen av liggande sjuktransporter under hela dygnet.

SOS Alarm välkomnar ett fortsatt gott samarbete med Västra Götalandsregionen

25 mars 2015 - 22:08
0 kommentar/er
VÄSTRA GÖTALAND - Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen, VGR, har idag beslutat att förlänga avtalet med SOS Alarm avseende dirigering av ambulanser och tillhandahållande av teknik för hela prioriterings- och dirigeringsprocessen. Hälso- och sjukvårdsstyrelsen har dessutom beslutat att avsluta avtalet om prioritering bemannad med sjuksköterskor samt dirigering för liggande sjuktransporter.

Skadad kvinna fick ingen ambulans

24 mars 2015 - 10:44
0 kommentar/er

SKELLEFTEÅ - Trots att maken slog larm om att hans hustru skadat sig i en fallolycka skickades aldrig någon ambulans.
Istället fick de båda tillbringa en svår natt på hallgolvet.
Nu riktas kritik mot operatören på SOS Alarm.

Folkbladet

Tekniktrassel ett gissel i ambulansen

24 mars 2015 - 10:42
0 kommentar/er

GÄVLEBORG - Trasslande teknik är irriterande för alla - men om man jobbar inom ambulansen kan både liv och hälsa vara i fara om den tekniska utrustningen inte fungerar som den ska. Det visar de så kallade avvikelserapporter som P4 Gävleborg tagit del av vid vår granskning av ambulansverksamheten i Gävleborg.

P4 Gävleborg

Ambulansanställd kidnappad under utryckning

24 mars 2015 - 10:38
0 kommentar/er

STOCKHOLM - Vid halv tretiden natten till torsdag i förra veckan stoppades en av ambulansföretaget Falcks ambulanser i södra Stockholm. Ambulansen var på väg till sjukhus med en patient när en privatbil ställde sig i vägen.

Dagens Medicin

Allt fler larmar på ambulans

23 mars 2015 - 13:45
0 kommentar/er

UPPSALA - – Den här uppdragsökningen har ju kommit ganska hastigt, från att året innan ha legat still eller sjunkit nästan. Så den här ökningen kom hastigt för oss, säger Per Andersson som är verksamhetschef på ambulansen i Uppsala.

P4 Uppland

Sidor