Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juli 2014

Helikoptrar slutar landa på Tallriken

31 juli 2014 - 17:22

MALMÖ - Region Skåne slutar omedelbart med att landa ambulanshelikoptrar i Pildammsparken.
– Vi vill inte att transporterna ska vara publika, säger chefen på Prehospitala Enheten.

Läs mer på Sydsvenskan

Vårdkaoset finns även på vägarna

31 juli 2014 - 17:02

SVERIGE - I måndags dog en man i 80-årsåldern efter att ha blivit påkörd av en ambulans. Det var under en akututryckning i Täby som olyckan inträffade.

Förundersökningen är inledd och händelsen bedöms än så länge som en trafikolycka. Oavsett vad utredningen kommer fram till måste vi prata om situationen för dem som kör ambulanserna.

Läs mer på Aftonbladet

Brist på helikopterplatta väcker oro

31 juli 2014 - 12:27

MALMÖ - Avsaknaden av helikopter och landningsplatta kan medföra risker för patienterna. Det menar Region Skånes prehospitala enhet. Regionen planerar att bygga en ny helikopterplatta. Men den står klar först 2020.

Läs mer Sydsvenskan

Ambulansen dröjde två timmar

31 juli 2014 - 12:23

UPPLAND - Runt två timmar – så länge berättar Lars Eriksson från Upplandskusten att han fick vänta på en ambulans när han upplevde ett tryck över bröstet och kände sig snurrig. Och han är kritisk mot att det tog så lång tid.

Läs mer på P4 Uppland

Getingstick i munnen– ambulansen trasig

30 juli 2014 - 17:06

GÖTEBORG - Barnet hade svårt att andas efter ett getingstick i munnen. Men ambulansen som ryckte ut fick motorfel och kunde inte komma fram.

Hade inte en annan ambulans i närheten kunnat rycka ut i stället skulle hjälpen ha dröjt, enligt ambulanspersonalens avvikelserapport.

Läs mer på Expressen

Omtvistade bolaget lämnar ambulanssjukvården

30 juli 2014 - 10:22

NORRKÖPING - Företaget Sirius som har drivit ambulanssjukvård i Östergötland lämnar ambulansverksamheten helt och hållet. I stället tar den nuvarande verksamhetschefen Kenneth Karlsson över ambulanssjukvården i form av ett eget bolag.

Läs mer på Norrköpings Tidningar

Sidor