Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juni 2014

Allt fler utryckningar – i väntan på ambulans

30 juni 2014 - 14:48
0 kommentar/er

HÄRNÖSAND - Brandmän som rycker ut i väntan på ambulans är vanligare i tätorten Härnösand än i glesbygd. Varför är oklart. Men ambulanserna tar tid till och från Sundsvalls sjukhus och finns inte alltid till hands.

Läs mer på allehanda.se

28-åring dog efter ambulansmiss

27 juni 2014 - 18:19
0 kommentar/er

KARLSKOGA - En 28-årig kvinna i Karlskoga hittades död i sin säng efter att ha nekats ambulanstransport till sjukhus, rapporterar SVT Tvärsnytt. Dödsorsaken var akut bukhinneinflammation och händelsen har nu lex Maria-anmälts.(TT)

Läs mer på corren.se

AISAB - Vinnare av hederspriset 2014

26 juni 2014 - 15:41
0 kommentar/er

STOCKHOLM - Ett stort grattis till AISAB Vällingby som fick flest röster och därmed vann hederspriset i tävlingen om Stockholms läns landstings miljöpris!

Läs mer på AISAB

Jagade ut ambulanspersonal

26 juni 2014 - 14:37
0 kommentar/er

HOLMSUND - När ambulanssjukvårdarna skulle vårda patienten blev den aggresiv och jagade ut dom ur lägenheten i Holmsund.

Polisen kom till platsen och har tagit upp en anmälan.

 

PRESSMEDDELANDE - Ambulanshelikopter för fler räddade liv i Värmland

25 juni 2014 - 13:36
0 kommentar/er

VÄRMLAND - Landstinget i Värmland har nu en egen intensivvårdsutrustad ambulanshelikopter. Den ingår i en nystartad intensivvårdsenhet som också innehåller en akutbil med intensivvårdsutrustning. Fler liv kommer kunna räddas och patientsäkerheten ökar.

Så ser säkerheten ut på länets ambulanser och sjuktransporter

25 juni 2014 - 09:12
0 kommentar/er

DALARNA - I dag rullar det 53 stycken fordon i länet som används som ambulanser eller sjuktransporter. Dala-Demokraten har granskat fordonens säkerhet. I Mora bland annat underkändes hälften av fordonen som varje dag kör sjuka och skadade patienter.

Foto: Andreas Frick

Läs mer på Dala-Demokraten https://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/sa-ser-sakerheten-ut-pa-lanets-ambulanser-och-sjuktransporter

Landstingen i Östergötland och Kalmar väljer MobiMed Smart

24 juni 2014 - 09:16
0 kommentar/er

Ortivus har av Landstinget i Östergötland blivit tilldelade en upphandling för att utrusta regionens ambulanssjukvård med ”Ambulans-EKG”. Landstinget i Kalmar Län deltar genom option.

Tilldelningen sker i form av ett ramavtal, vilket omfattar 82 ambulanser med ett totalt värde på ca 14 MSEK.
Ett första avrop till 35 ambulanser i Östergötland görs i samband med tilldelning, till ett värde av 6 MSEK.

Samariten har nu rekryterat en ambulansöverläkare

24 juni 2014 - 09:03
0 kommentar/er

SKÅNE - Ny ambulansöverläkare är Maria Hegardt Janson.

Maria har tidigare varit ambulansöverläkare i område 4. Maria påbörjar sin tjänst i Samariten i september men kommer inledningsvis att vara utlånad till Regionen, som ansvarar för ambulansläkarfunktionen i område 2 t om januari 2015.

Källa: Samariten Ambulans AB

Falck bidrar till snabb hjälp på Bråvallafestivalen

23 juni 2014 - 12:03
3 kommentar/er

NORRKÖPING - Bråvallafestivalen äger rum den 26-28 juni. Falck ambulans kommer att bistå med sjukvårdsledning två av dessa dagar för att snabbt kunna agera vid händelser med flertalet drabbade eller händelser med misstanke om sjukvårdsbehov.

Sidor