Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

december 2018

Nya vårdbilar minskar trycket på ambulanserna

11 december 2018 - 11:34
0 kommentar/er

Projektet med single responders, en särskild sjukvårdsbil som skickas på larm som inte klassas som prio 1, har fallit i god jord. I Malmö och Helsingborg har man sedan i juni åkt på omkring 860 larm och därmed minskat trycket på ambulanssjukvården. 
Får det en fortsättning kan det innebära att insatstiderna på sina håll kan bli kortare, säger Lukas Hermelin, enhetschef och ambulanssjuksköterska på ambulansen i Malmö.

SOS Alarm ska börja spåra mobilers positionsdata

10 december 2018 - 20:23
0 kommentar/er

SOS Alarm vill kunna nå fram till nödställda snabbare genom att använda sig av positionsdata från inringares telefoner i stället för att som nu förlita sig på platsdata från mobiloperatörerna, rapporterar Studio Ett i Sveriges Radio. På så sätt blir positioneringen mycket mer exakt.

Idag är det nästan omöjligt för SOS-alarm att spåra din mobiltelefon när du ringer efter hjälp. Nu ska SOS Alarm börja använda mobilens egen positionsteknik från den som ringer in.

När 112-samtalen kommer in till SOS Alarm kan liv eller död vara en fråga om sekunder.

Ambulanspersonalens öppna brev

10 december 2018 - 20:19
0 kommentar/er

Nu skriver ambulanspersonalen i Skara själva om sparförslaget mot Skaras nattambulans. Det i ett öppet brev till sjukhusdirektören. 

Bäste sjukhusdirektör

Jag heter Andreas Ullgren, arbetar som ambulanssjuksköterska i Skara.

Jag skriver till dig med anledning av det sparförslag som nu drabbar en av Skaras ambulanser nattetid och inte minst en stor del av länets invånare.

”Arbetsmiljön på ambulansen i Värmland behöver utredas”

03 december 2018 - 19:31
0 kommentar/er

Ambulansen i Värmland har vid minst två tillfällen råkat ut för allvarliga trafikolyckor. Vårdförbundet har länge krävt att medarbetarnas arbetsmiljö ska utredas, men än har ingenting hänt enligt ordföranden i Värmland. Men nu har en arbetsgrupp tillsatts.

Lättvårdsambulanser frigör tid för de riktigt akuta fallen

03 december 2018 - 19:23
0 kommentar/er

För att de fullt utrustade ambulanserna ska bli tillgängligare för patienter med akuta vårdbehov har Landstinget i Blekinge utökat bilparken med två lättvårdsambulanser.

– Genom att införa dessa lättvårdsambulanser får de vanliga ambulanserna mer tid till akuta larm och de som bara ska transporteras behöver inte vänta lika länge. Man vinner tid för patienterna, säger ambulanssjuksköterskan Ola Elmskog i Karlskrona till Sydöstran.