Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Felmeddelande

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null i theme_image_formatter() (rad 602 av /var/www/vhosts/ambulansforum.com/httpdocs/modules/image/image.field.inc).
  • Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given i theme_image_formatter() (rad 605 av /var/www/vhosts/ambulansforum.com/httpdocs/modules/image/image.field.inc).

augusti 2018

Stora risker för ambulansen vid nazistdemonstration

27 augusti 2018 - 20:08
0 kommentar/er

Packa skyddsmask och skyddskläder. Den uppmaningen gick ut till ambulansanställda i Stockholm inför lördagens demonstrationer. 

På lördag hålls 134 tillståndsgivna allmänna sammankomster i Stockholms län. Bland dem finns nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i centrala Stockholm och Revolutionär kommunistisk ungdoms demonstration för strejkrätten ett hundratal meter därifrån.

Ambulansförare räckte ”fuck you” till bilist

27 augusti 2018 - 20:06
0 kommentar/er

En person har polisanmält en ambulansförare för ofredande, efter att föraren ska ha gjort en kränkande gest vid en omkörning.

Det var under söndagen som anmälaren körde in i Trelleborg på Hamnvägen. Strax bakom körde en ambulans, utan blåljus eller sirener på.

Ambulans låg väldigt nära, enligt anmälaren, och anmälaren försökte då öka hastigheten för att öka avståndet mellan fordonen. Ambulans körde då också snabbare.

Ambulans på utryckning – då stiger pulsen för den som blockerar vägen

20 augusti 2018 - 15:58
1 kommentar/er

Hur ska man egentligen agera när en ambulans på utryckning närmar sig i backspegeln.

Köra åt sidan är kanske det enkla svaret men det är också lätt att få panik när det händer.

Tomas Carnell är chef för ambulansen i regionen. Han ger några handfasta tips för att du inte ska bli helt blockerad.

Så här berättar vår kollega Matias Holm om när blåljusen dök upp på en 2-1 väg efter Karlskoga..

Nödställda i glesbygd kan få vänta längre på hjälp - Vårdfokus

20 augusti 2018 - 15:56
0 kommentar/er

2011 startade landstingen i Västerbotten, Jämtland och Norrbotten projektet Akutvård i extrem glesbygd (AXG). För att hjälpa de som drabbas av livshotande sjukdom eller skada i väglöst land har bland annat sjukvård, polis, SOS Alarm, samebyar och privata helikopterföretag kopplats ihop.

Nu sätter Transportstyrelsen stopp för AXG:s möjligheter att skriva avtal med och sätta privata helikopteroperatörer i beredskap. Beskedet motiveras med säkerheten och att Transportstyrelsen måste följa EU-regler.

Misstänkt muta mot ambulansanställd

20 augusti 2018 - 15:50
0 kommentar/er

Två företagare i Blekinge misstänks ha mutat en anställd inom Region Kronobergs ambulansverksamhet. De åtalas för givande av muta och medhjälp till trolöshet mot huvudman.

En tidigare anställd inom ambulansen åtalas för tagande av muta och trolöshet mot huvudman. Han misstänks också ha fixat två verktygsskåp, värda 25 000 kronor, och beordrat avräkning för dem mot Region Kronoberg.

Ambulans saboterad – ”Bilden om hot och våld blir mer påtaglig

07 augusti 2018 - 18:21
0 kommentar/er

En ambulans utsattes på fredagen för skadegörelse i Stockholms city. Ambulanspersonalen hade kallats till ett hjärtstopp, och när de kom tillbaka till bilen var en ruta krossad.

På fredagseftermiddagen kallades ambulanspersonal till ett hjärtstopp i centrala Stockholm.

– De gjorde återupplivning, och efteråt fick de antydan om att någon gjort något med bilen, säger Petter Henriksson, biträdande stationschef vid AISAB, Ambulanssjukvården i Storstockholm AB.

Patient misstroddes – anklagades för ”kulturell svimning”

07 augusti 2018 - 18:17
0 kommentar/er

Ambulanspersonal misstrodde patient med massiv hjärnblödning och rapporterade in att personen ”spelade medvetslös” och gjorde en ”kulturell svimning”. På grund av detta uteblev vård av patienten i en och en halv timme. Nu ska ärendet utredas av IVO.

Det var i vintras förra året som en person ramlade under en fotbollsmatch och slog i huvudet. Dagen efter fick personen huvudvärk och ont i nacken vilket fick anhöriga att tillkalla ambulans.

Akut sjuk ringde efter ambulans – hänvisades till ortopeden

03 augusti 2018 - 15:26
0 kommentar/er

En man som nyligen var knäopererad och hade problem med andningen ringde SOS Alarm i Växjö för att få en ambulans.

Men operatören uppmanade mannen att ringa till ortopedmottagningen istället.

Efter en timme hörde mannen av sig igen, och då skickades en ambulans med högsta prioritet.

SOS Alarm har nu anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, enligt lex Maria.

Ingen framtid för Stockholms kuvösambulans

03 augusti 2018 - 15:24
0 kommentar/er

Det ansträngda läget i vården av sjuka nyfödda barn betyder färre vårdplatser och fler transporter mellan sjukhusen.

Förra sommaren utformades en ambulans speciellt för kuvöstransporter, där anhöriga kan åka med. Nu har ambulansen ingen framtid.