Besök: idag 791, vecka 9.005, månad 40.649  förra: dagen 1.559, veckan 12.719, månaden 58.349
Pensi Rescue Oy produkter PPPress

mars 2018

Ny stororder till Ambulansproduktion i Sandviken

22 mars 2018 - 20:19
0 kommentar/er

Kontrakt med Landstinget Dalarna värt 50 miljoner kronor

Ambulansproduktion i Sandviken har tecknat ett kontrakt med Landstinget Dalarna som beställt sju nya storbilsambulanser av modell Chevrolet 709. Kontraktsvärdet kan uppgå till över 50 miljoner kronor om avtal utnyttjas fullt ut.

Ambulansvårdare orsakade försening – får sluta

15 mars 2018 - 17:01
0 kommentar/er

Tre anställda inom ambulanssjukvården i länet orsakade en försening.

Detta leder till att en av dem får sluta och de andra får skiftliga varningar.

De tre ambulansanställda som skulle hämta en akutpatient i början av februari bytte personal i ambulansen innan dom hämtade patienten vilket orsakade att ambulansen blev försenad.

Arbetsgivaren ser mycket allvarligt på agerandet och en av dom tre anställda har fått sluta sin visstidsanställning.

Patient fick vänta på vård – dog i ambulansen

14 mars 2018 - 14:20
0 kommentar/er

En patient kom till Danderyds sjukhus akutavdelning med bröstsmärtor. Enligt en Ivo-anmälan, som sjukhuset själva gjort, ska patienten ha varit opåverkad och anamnesen var svårvärderad, vilket delvis ska ha berott på språksvårigheter.

Efter en dryg timmes väntan får patienten en första läkarbedömning. En röntgenundersökning gjordes också och misstanke om aortadissektion (när kärlväggen i stora kroppspulsådern går sönder och blodet letar sig in mellan den inre och yttre delen av kärlväggen) uppstod. Detta tillstånd är livshotande och kräver omedelbar behandling.

Debatt: ”Ambulans går före polisbil till psykvården”

12 mars 2018 - 14:11
0 kommentar/er

Bland det värsta som kan hända är att en människa beslutar att självmord är den enda vägen som återstår. I många fall hinner dock räddningspersonal fram innan det är för sent. Det som i Sörmland möter den här mycket sjuka och nedstämda personen är ofta en eller flera polispatruller, eventuellt tillsammans med brandkår och ambulans. Det är sedan ofta upp till polisen att göra någon form av bedömning över hur den här människan mår för att kunna besluta om ett eventuellt tvångsomhändertagande. Därefter följer transport, ofta med polisbil, till psykiatrisk akutmottagning.

Väderkameror nytt stöd för ambulanshelikoptrar

10 mars 2018 - 13:31
0 kommentar/er

Med väderkameror på sjukhustaken i Västra Götaland blir bedömningen av vädret mer pricksäker och ambulanshelikoptern vågar lyfta trots dålig väderprognos.

Nu får vi bilder av det reella väderläget dit vi ska och slipper förlita oss på enbart väderprognoser. Det betyder att vi kan ta uppdrag vi annars tvingats tacka nej till på grund av vädret, vi har redan haft nytta av det, säger Per Arnell, verksamhetschef Ambulanshelikoptern, VGR.

Här rockar de loss på ambulansstationen

09 mars 2018 - 20:09
0 kommentar/er

När ambulanspersonalen på stationerna i Eskilstuna och Strängnäs har det lugnt och stilla mellan utryckningarna använder de en del av tiden till att liva upp stämningen med musik och dans.

Det började med att ambulanssjuksköterskorna Johanna Zetterberg och Annika Eriksson på stationen i Eskilstuna gjorde ett videoklipp i vilket de iklädda full amnbulansmmundering dansade för fulla muggar mellan två körningar. När personalen på larmcentralen fick se klippet blev de så exalterade att de uppmanade sina dansande kolleger att lägga ut klippet på nätet.

Ambulans fick p-böter

08 mars 2018 - 20:30
0 kommentar/er

En ambulans under utryckning fick böter – för att sjuksköterskorna inte betalat parkeringsavgiften.

– Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750 kronor, skriver Klara Karlsson i Facebook-inlägget som väckt enormt engagemang.

Nu ber Q-Parks vd om ursäkt.

Ambulanssjuksköterskans inlägg har väckt enorm uppståndelse och ilska på Facebook.

B-körkort räcker också för tung ambulans

07 mars 2018 - 17:16
0 kommentar/er

Ambulanserna blir större och tyngre. Nu används 4,5 tons bussar som ambulanser, men ambulansförarna har vanligt körkort.
Ambulanser klassas som personbilar oavsett hur stora de är, säger Stig Holmberg, landstingets ambulanschef.

Ambulanslarm slutade med polisingripande

06 mars 2018 - 21:39
0 kommentar/er

En ambulans skickades under tisdagsförmiddagen till Norrahammar efter larm om sjukdom. Men när ambulanspersonal kom till villan fick polis tillkallas eftersom stämningen blev hotfull.

När polis kom till platsen strax före klockan 10.30 kom minst tre personer ut från bostaden. Samtliga var oskadda och polis beslöt då att gå in i villan.

– Vi ville utesluta att det fanns fler personer i bostaden som kanske var skadade. Så vi gjorde en husrannsakan, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Ambulans dygnet runt till Lessebo kommun

04 mars 2018 - 18:25
0 kommentar/er

Nu ska Lessebo kommun äntligen få en ambulans som finns där dygnet runt. Och Lessebos kommunalråd, socialdemokraten Monica Widnemark, är glad.

– Det känns jättebra. Det här är något vi har väntat länge på, säger hon.

Monica Widnemark och många andra har i flera år krävt en amulans som finns stationerad i kommunen dygnet runt.

Sidor