Besök: idag 811, vecka 8.007, månad 29.361  förra: dagen 1.987, veckan 14.691, månaden 71.317
Pensi Rescue Oy produkter PPPress Samriten Ambulans AB

december 2017

Alla ambulanser byts ut i Värmland

13 december 2017 - 20:38
0 kommentar/er

De nya ambulansbilarna i Värmland ska ge bättre framkomlighet och bättre arbetsmiljö. Inom några år kommer alla 32 akutambulanser vara utbytta.

När Landstinget i Värmland stod inför en ny upphandling av ambulanser tittade arbetsgrupper på arbetsmiljö, komfort, framkomlighet och patientsäkerhet i bilarna. De nya bilarna innebär i huvudsak att det blir smidigare för personalen att jobba och att nå utrustning, än i de gamla bilarna.

Hjärtsjuk fick vänta på ambulans i en timme

11 december 2017 - 19:33
0 kommentar/er

SOS Alarm hanterade inte en situation med ambulansbrist på ett bra sätt, vilket gjorde att en kvinna tvingades vänta på ambulans i totalt en timme.

Den hjärtsjuka kvinnans dotter larmade SOS för att mamman hade andningssvårigheter. Mamman tilldelades då en ambulans med prio 2, vilket är fall som är akuta men inte livshotande.

Region Örebro ska inte sponsra sportevenemang med ambulanser

09 december 2017 - 09:15
1 kommentar/er

Är det rimligt att en skattefinansierad verksamhet ska sponsra idrottsaktiebolag och tävlingsevenemang med ambulanser? Är det rimligt att en redan trängd ekonomisk verksamhet som ambulanssjukvården ska dränerar en marknad för evenemangssjukvård genom att ägna sig åt underprissättning som är helt omöjlig för seriösa marknadskrafter att konkurrera med? Hur stort är problemet?

Därför var den ryska ambulansen i Sverige

08 december 2017 - 16:12
0 kommentar/er

Under tisdagskvällen ryckte en rysk ambulans ut för att hjälpa en man på Södermalm i Stockholm. Och mysteriet har förbryllat många.

Nu visar uppgifter till Aftonbladet att en rysk ambulans tidigare under dagen befann sig i Örebro för att hämta en inlagd rysk medborgare. Uppgifter som bekräftas av det ryska vårdföretaget, enligt statligt styrda nyhetsbyrån Ria Novosti.

Ambulansen fångad på bild utanför universitetssjukhuset i Örebro.

En ambulans med ryska skyltar ryckte ut för att hjälpa en man på Södermalm i Stockholm under gårdagskvällen. 

06 december 2017 - 23:23
0 kommentar/er

Trots efterforskningar är det ännu oklart varför den utländska ambulansen kom till platsen. 
– Ingen verkar veta ett skit tyvärr, säger Victor Adolphson, yttre befäl hos Södermalmspolisen.

Rysk ambulans hjälpte man på Götgatan.

Måns Jonasson var på väg till en middag med vänner på Södermalm i Stockholm under gårdagskvällen när han upptäckte en man som låg på marken. Flera människor hade samlats för att hjälpa mannen och en ambulans hade kommit till platsen.

Hemsjukvårdens sjuksköterskor redo för blåljusuppdrag

05 december 2017 - 13:55
0 kommentar/er

Från tidigt i morse var sjuksköterskorna i Dals-Eds kommun beredda på blåljusuppdrag. När den lokala ambulansen är upptagen kommer de att rycka in.

I Dals-Ed arbetar ungefär 15 sjuksköterskor med kommunens hemsjukvård. De tar hand om invånarna, vare sig det är avancerad hemsjukvård, som den palliativa vården, eller enklare åkommor som nageltrång.

Från och med idag har de fått ytterligare ett uppdrag. Det kallas I väntan på ambulans, IVPA, och innebär att de åker ut på Prio 1-uppdrag när den lokala ambulansen är upptagen.

Inbrott i ambulanshelikopter – stal akutväska

03 december 2017 - 21:33
0 kommentar/er

En eller flera personer tog sig under måndagen in i ambulanshelikopterns hangar på Broväg där de stal en akutväska.

Det var vid 15.30-tiden som polisen larmades. En eller flera personer hade då tagit sig in i ambulanshelikopterns hangar på Broväg.

– De har varit inne i ambulanshelikoptern, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

Personen eller personerna fick med sig akutväska vid inbrottet.

– En anmälan om inbrott och grov stöld har upprättats, säger Sven-Erik Olsson.

Ambulanssjuksköterskor kritiseras för att syrgas dröjde

02 december 2017 - 23:11
0 kommentar/er

Trots att de larmats till en patient med andnöd tog de två ambulanssjuksköterskorna inte med sig syrgas in till bostaden. Patienten avled senare.

Ambulansen hade larmats till patienten, en man med känd lungsjukdom som fått hög feber och andnöd, av patientens dotter. Det är också hon som anmält händelsen till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

Prisad app har skapat 38 000 livräddare

01 december 2017 - 20:36
0 kommentar/er

Med ett enkelt meddelande har forskare och utvecklare bakom SMS Livräddare samordnat människor med HLR-kunskap i Sverige. Tack vare idén har de räddat liv. Nu belönas de med Athenapriset.