Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Missnöjda Sophia-studenter vill byta högskola

Tid att läsa
1minut
Läst

Missnöjda Sophia-studenter vill byta högskola

28 april 2017 - 12:40
0 kommentar/er

Majoriteten av studenterna på Sophiahemmet högskolas specialistutbildning för ambulanssjuksköterskor är så missnöjda med kvaliteten på undervisningen att de nu vädjar till andra högskolor om att få flytta utbildningen dit, tillsammans med sina gamla lärare.

I ett brev till Karolinska institutet i Stockholm, Uppsala universitet och Mälardalens högskola ber majoriteten av studenterna på Sophiahemmets specialistsjuksköterskeprogram med inriktning ambulanssjukvård att tillsammans med sina tidigare lärare få flytta utbildningen dit.

Sade upp sig

Orsaken är den turbulens som uppstått på Sophiahemmet högskola sedan ledningen i höstas beslutade att alla programansvariga ska ha disputerat. Akademiska meriter värderas högre än specialistkompetens, vilket ledde till att de programansvariga för akutsjukvårds- respektive ambulanssjukvårdsutbildningen fråntogs sina roller. Det ledde till att lärarna sade upp sig.

Enligt flera samstämmiga vittnesmål som Vårdfokus tagit del av blev den programansvarige på ambulansutbildningen uppkallad till rektorn för att därefter tvingas lämna skolan samtidigt som hon belades med yppandeförbud. Detta ledde till att ytterligare ett par lärare med specialistkompetens sa upp sig, vilket gör att utbildningen sedan i våras i princip helt saknat lärare med specialistkunskaper och erfarenheter från den prehospitala ambulansvården.

Rektorn förnekar uppgifterna

Rektorn på skolan, Johanna Adami, har kategoriskt förnekat de flesta av de uppgifter som lärare, studenter och andra berättat om och som delvis också finns styrkta i interna dokument. Inte minst har studenter vittnat om hur dålig utbildning har blivit sedan i princip alla specialistkompetenta lärare försvunnit.

Kvar finns endast en långtidssjukskriven och en nyanställd specialistutbildad lärare på halvtid. Den som leder programmet har disputerat, men har varken teoretisk eller praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som ambulanssjuksköterska.

Läs mer på: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2017/april/missnojda-studenter-pa-sofiahemmet-vadjar-om-att-fa-byta-hogskola/#.WQLpCB2zmy4.facebook

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot