Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Min mamma kunde ha dött – på grund av er

Tid att läsa
1minut
Läst

Min mamma kunde ha dött – på grund av er

31 maj 2017 - 08:33
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Debattören till personerna bakom våldet i Malmö: Nästa gång kan det vara någon du älskar som nekas ambulans.

DEBATT. Till Malmös politiker, skjutgalna kriminella och bilbrännare. I går kunde jag ha förlorat min mamma på grund av er.

Min mamma fick en kraftig blödning i näsan och halsen. Eftersom hon går på Waran (blodförtunnande läkemedel) och har en hjärtpump i väntan på en hjärttransplantation så klarar hon sig inte länge om hon förlorar för mycket blod.

I panik ringde jag till 112 och fick till svar att det inte fanns några lediga ambulanser. Han bad mig istället ringa tillbaka om det blev värre och sa att det kommer att dröja.

Jag förklarade hennes sjukdom, att det var blod i hela vasken och att det forsade ut. Han beklagade att det inte fanns några lediga ambulanser.

Känslan och paniken att se sin mamma vara på väg att förblöda framför sina ögon utan att kunna göra någonting är inget jag ens önskar min värsta fiende ska behöva uppleva.

Efter en timme kom till slut ambulansen och då hade mamma hunnit förlora mer än en halv liter blod. De lyckades tillfälligt få stopp på blödningen på väg in till sjukhuset.

I ambulansen berättade ambulansföraren att det bara är fyra (!) ambulanser aktiva i Malmö, Sveriges tredje största stad, på kvällen. Hur kan det vara möjligt?

Han förklarade även att personalen på SOS alarm inte alltid är sjukvårdspersonal utan till stor del består av extrapersonal med tolv veckors utbildning.

Personen som tog emot mitt samtal vet förmodligen inte ens vad Waran eller en hjärtpump är för något. Han insåg därför inte allvaret. De får inte heller upp patienternas journaler så de har ingen möjlighet att läsa in sig.

Hur kan det få vara så?

Min önskan till Malmös politiker är att se över detta. När man i media dagligen skriver om den ökande pressen på akutsjukvården och sjukvården som stort och ändå fortsätter att skära ner och införa besparingar. Ni tar indirekt död på människor som inte får rätt hjälp i tid.

Läs mer på: http://www.aftonbladet.se/debatt/a/84KvG/min-mamma-kunde-ha-dott--pa-grund-av-er

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot