Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

69 miljoner ska sparas inom sjukvården i Dalarna

Tid att läsa
1minut
Läst

69 miljoner ska sparas inom sjukvården i Dalarna

29 januari 2019 - 21:31
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Dalarna hade sammanträde på onsdagen och berättade även att den nya politiska ledningen nu använder ett mer offensivt arbetssätt för att nå ett acceptabelt resultat. Men oppositionen är oroad.

– Jag är väldigt oroad över att man lägger ett sådant stort sparpaket helt utan konsekvensanalys. Nu bestämmer man först vad man ska spara på och sen tänker man att man framöver ska återkomma med vad det här får för konsekvenser, säger oppositionsrådet Elin Norén (S).

Ser inga faror i snabba besparingar

Men ordföranden i Hälso- och sjukvårdsnämnden, Sofia Jarl (C), ser inga faror i snabba besparingar under ett redan påbörjat budgetår.

-Jag är van med ett sådant arbetssätt från tillexempel Gagnef kommun. säger hon och ser årets budget ,som är den första budgeten för den nya majoriteten, som en övergång till en mer långsiktig budgetprocess.

Handlingsplan presenterades

På onsdagen presenterades en handlingsplan för ekonomi i balans. Den omfattar tio områden med besparingar på mellan fem till tolv miljoner kronor vardera, där respektive chefer nu har i uppdrag att se till att hitta dessa besparingar och återrapportera till nämnden.

Ett exempel är ambulanssjukvård och sjuktransporter där divisionchefen för medicinsk service nu är ansvarig för att resultatet för detta nu stannar vid en kostnad på  249 miljoner, 6 miljoner mindre än i fjol.

115 miljoner minus

På onsdagen presenterades även ett preliminärt resultat för 2018 inom sjukvården i Dalarna – minus 115 miljoner kronor. En viss försämring jämfört med resultatet för 2017, som var minus 99 miljoner kronor.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/69-miljoner-ska-sparas-inom-sjukvarden-i-dalarna

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot