Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Polis, ambulans och räddningspersonal stärker relationer med unga i Biskopsgården

Tid att läsa
1minut
Läst

Polis, ambulans och räddningspersonal stärker relationer med unga i Biskopsgården

19 januari 2019 - 11:43
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Nu får ungdomar i Biskopsgården chansen att ställa sina frågor till olika blåljusyrken. Under andra halvan av januari genomförs PAR, en satsning där polis, ambulans och räddningspersonal träffar ungdomar för att skapa och stärka relationer.

PAR står för Polis, Ambulans och Räddningstjänst i samarbete med Västtrafik. I slutet av januari bjuder man in ungdomar i årskurs 8 från olika skolor i Biskopsgården till Lundby brandstation. Syftet är att öka förståelse och skapa tillit mellan ungdomar och blåljuspersonal.

Under en förmiddag får ungdomarna chans att träffa representanter för olika blåljusyrken och ställa sina frågor, för att skapa tillit och stärka relationerna mellan ungdomar och dem som arbetar inom blåljusyrken.

"Det var jätteroligt att vara där och lyssna på dem", "Det var spännande och jag lärde mig mycket", är några av kommentarerna från skolungdomar som deltog när PAR genomfördes under fjolåret. Det hela utvärderades då av studenter vid Göteborgs universitet som konstaterade att projektet effektivt förbättrade relationen mellan elever och blåljuspersonal.

https://www.sahlgrenska.se/nyheter/nyheter/polis-ambulans-och-raddningspersonal-starker-relationer-med-unga-i-biskopsgarden/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot