Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Ambulanspersonalens öppna brev

Tid att läsa
1minut
Läst

Ambulanspersonalens öppna brev

10 december 2018 - 20:19
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Nu skriver ambulanspersonalen i Skara själva om sparförslaget mot Skaras nattambulans. Det i ett öppet brev till sjukhusdirektören. 

Bäste sjukhusdirektör

Jag heter Andreas Ullgren, arbetar som ambulanssjuksköterska i Skara.

Jag skriver till dig med anledning av det sparförslag som nu drabbar en av Skaras ambulanser nattetid och inte minst en stor del av länets invånare.

Vi på Ambulansen i Skara anser att det är ett illa genomtänkt förslag. Ambulansverksamhetens kärna är att bedriva en trygg och effektiv prehospital sjukvård där beredskapstid ger den stora egenskapen av trygghet till våra invånare.

Att minska en ambulans nattetid är i sig inget problem, då övriga ambulanser självklart finns tillgängliga. Dock så mister vi många viktiga beredskapstimmar, som bör finnas till hands för personer med exempelvis pågående hjärtinfarkt, stroke eller för barn som satt i halsen – listan kan göras lång där tidsvinsten är av mycket stor vikt för att minska vårdlidande och undvika ökade kostnader för sjukvården i ett senare skede i patientflödena.

Ambulansstationen i Skara ligger också geografiskt väldigt bra till då vi inte sällan hjälper våra grannkommuner med prehospital sjukvård, en egenskap som nu helt försvinner om förslaget får igenom.

Dagtid har vi en beredskap som nu gott räcker till, dessutom har vi fått två stycken bedömningsbilar som gör ett utmärkt arbete – jag har själv arbetat på dessa.

Problemet är att bedömningsbilarna är verksamma dagtid när vi redan har gott om resurser och vårdcentraler samt andra vårdinrättningar har öppet med full kapacitet.

Läs mer på: https://www.skaraborgslanstidning.se/article/ambulanspersonalens-oppna-brev/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot