Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Sjuksköterska körde in i port - fick löneavdrag

Tid att läsa
mindre än
1 minut
Läst

Sjuksköterska körde in i port - fick löneavdrag

01 november 2018 - 16:59
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Ett ambulansbolag drog 6 000 kronor från sjuksköterskans lön för att han kört in i en port på jobbet. Nu stämmer Vårdförbundet arbetsgivaren i Arbetsdomstolen.

Vårdförbundet kräver att lönesumman ska betalas tillbaka och att ambulansbolaget dessutom är skyldiga både sjuksköterskan och förbundet olika skadestånd på sammanlagt 105 000 kronor.

Det kommer fram i Vårdförbundets stämningsansökan till Arbetsdomstolen, gällande ett företag som kör ambulanserna i en del av Östergötland.

Händelsen inträffade i december 2017. Ambulanssjuksköterskan tjänstgör i Finspång, där ambulansen är baserad i räddningstjänstens lokaler.

Flyttade en stegbil

Den dagen skulle sjuksköterskan köra in ambulansen i tvätthallen för att tvätta den. Där stod räddningstjänstens stegbil i vägen. Ingen från räddningstjänsten fanns i lokalen så sjuksköterskan startade stegbilen för att flytta den.

Sjuksköterskan började flytta stegbilen utan någon risk att köra in i porten, enligt stämningsansökan. Men porten var tidsinställd och började stängas och sjuksköterskan körde då in i nedre delen av porten.

Sjuksköterskan kontaktade räddningstjänsten, som ringde jouren, som kom och åtgärdade porten direkt.

Läs mer på: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2018/oktober/sjukskoterska-korde-in-i-port--fick-loneavdrag/