Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Bedömningsbil Psykiatri ett ovanligt välkommet samarbete vid Skaraborgs Sjukhus

Tid att läsa
1minut
Läst

Bedömningsbil Psykiatri ett ovanligt välkommet samarbete vid Skaraborgs Sjukhus

16 september 2018 - 15:10
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Nu har en ny funktion rullat igång inom Ambulanssjukvården Skaraborg – Bedömningsbil Psykiatri. Den är skapad gemensamt av Ambulanssjukvården och vuxenpsykiatrin vid Skaraborgs Sjukhus. En ovanlig konstellation i Sverige.

–Det här är ett välkommet samarbete, men också något som är ovanligt utanför storstäderna i landet. Vi är väldigt glada för att kunna genomföra det här, säger Hans Halén, verksamhetschef för ambulansverksamheten vid Skaraborgs Sjukhus.

Enheten bemannas med en psykiatrispecialiserad sjuksköterska och en ambulanssjuksköterska, för att kunna genomföra akuta insatser samt bedöma om patienten kräver akutsjukhusets kompetenser – somatisk akutsjukvård, beroendevård, psykiatrisk vård – eller primärvård.

– Arbetssättet ska ge en högre patientsäkerhet, minska lidande och vara en del i nollvisionen mot suicid, säger Annika Tshibanda, enhetschef vid vuxenspykiatrin vid Skaraborgs Sjukhus.

Den nya enhetens uppdrag är larm via 112 där en person ringt efter hjälp, som bedöms vara av psykiatrisk karaktär. Uppdragen kan också komma från följande aktörer:

• en ambulans som är framme hos patient, där Bedömningsbil Psykiatri anses som mer lämpad för att hjälpa patienten eller dennes närstående.
• vuxenpsykiatrins mobila team eller mellanvårdsteam.
• psykiatriska akutmottagningen

Den ska också bistå polisen, som i allt större utsträckning stöter på fall av personer med psykisk ohälsa eller akut psykiatrisk ohälsa.

Läs mer på: https://www.lidkopingsnytt.nu/2018/09/14/bedomningsbil-psykiatri-ett-ovanligt-valkommet-samarbete-vid-skaraborgs-sjukhus/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot