Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Kritiserat ambulansförslag klubbat

Tid att läsa
1minut
Läst

Kritiserat ambulansförslag klubbat

26 april 2018 - 13:26
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Tiden för dagambulansen minskas med två timmar per dag i fyra värmländska områden i sommar. I Karlstad får en ambulans stå still och en får minskad arbetstid med två timmar. Landstinget i Värmland beslutade att klubba igenom det kritiserade förslaget på onsdagen.

Samtliga dagambulanser i Arvika/Charlottenberg, Hagfors/Munkfors, Torsby/Likenäs och Årjäng påverkas av beslutet om tidförändringen. I de tre förstnämnda områdena kommer det under tolv veckor i sommar finnas ambulanser mellan klockan 08.00 och 18.00. I vanliga fall är dagambulanserna i tjänst till klockan 20.00. I Årjäng, där den vanliga tiden då ambulansen finns tillgänglig är 08.00-18.00, kommer arbetspasset sluta klockan 16.00.

– Vi förändrar på platser där sårbarheten är lägst. För att sätta detta i perspektiv kan man ta Munkfors som exempel. Under de två timmar, 18.00 och 20.00, som förändringen gäller har vi i normala fall 0,3 larm mellan måndag och fredag. På helgerna är det 0,2 larm. Skulle något hända under den tiden finns det resurser i andra delar av länet att tillgå, säger Wolmer Edqvist, verksamhetschef på ambulansen, i ett pressmeddelande.

En ambulans tas ur tjänst

I Karlstad har man ändrat tiden för en ambulans och låter ytterligare en ambulans gå ur tjänst.

– Detta är möjligt eftersom vi har tillfört andra typer av resurser i Karlstadsområdet som exempelvis lättvårdsambulans och ökat arbetstiden på liggande sjuktransport, säger Wolmer Edqvist.

Personalen ska få semester

– Enligt den riskbedömning vi har gjort så har vi spridit våra risker och skapat förutsättningar för en jämlik vård i hela Värmland. Man måste komma ihåg att ambulansverksamheten arbetar med ett länsperspektiv och att det ligger i vårt uppdrags natur att vi täcker upp för varandra när det behövs, säger Wolmer Edqvist.

Beslutet är fattat för att möjliggöra att personalen på ambulansen ska få ut sin lagstadgade semester.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/kritiserat-ambulansforslag-klubbat

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot