Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Fixade eget ambulansflyg i väntan på överprövning

Tid att läsa
1minut
Läst

Fixade eget ambulansflyg i väntan på överprövning

06 april 2018 - 14:44
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

I november stod det klart att Svenskt Ambulansflygs upphandling av sex flygplan försenades då en av de förlorande anbudsgivarna begärt överprövning av affären värd drygt 600 miljoner kronor. Nu har Region Östergötland, Region Jönköpings län och Landstinget i Kalmar län upphandlat ambulansflyg på eget bevåg.

2016 bildades kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg, som består av samtliga Sveriges landsting och regioner. Från början av 2018 var tanken att de skulle sköta all ambulansflygverksamhet i Sverige på uppdrag av samtliga landsting och regioner.

Samarbetet inleddes med att gemensamt upphandla sex nya flygplan och tilldelningsbeslut förväntades komma under första kvartalet 2016. Men upphandlingen blev klar under hösten med inköp av sex ambulansflygplan från Pilatus Aircraft till ett värde av knappt 74 miljoner dollar, eller drygt 600 miljoner kronor.

Innan sista datum för möjligheten att begära överprövning gått ut den 13 november,lämnade den amerikanska konkurrenten Textron Aviation in en begäran om överprövning av upphandlingen till Förvaltningsrätten i Uppsala. Textron är samma bolag som under 2017 vunnit en upphandling i Norge av elva ambulansflygplan.

Överprövningen gör att hela processen försenas. Därför beslutade Region Östergötland att upphandla tillsammans med Region Jönköpings län och Landstinget i Kalmar län. Upphandlingen innehåller två anbudsområden: grundbemanning respektive utökad medicinsk kompetens.

Läs mer på: https://upphandling24.se/fixade-eget-ambulansflyg-i-vantan-pa-overprovning/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot