Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Vore fint med ett svar på hur många liv ambulanshelikoptern faktiskt har räddat

Tid att läsa
1minut
Läst

Vore fint med ett svar på hur många liv ambulanshelikoptern faktiskt har räddat

15 februari 2018 - 15:40
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Svar till debattartikeln "Många liv har räddats tack vare ambulanshelikoptern – som Liberalerna ständigt motarbetat" som publicerades i DT den 7/2:

Hur många liv har ambulanshelikoptern räddat? Jag har försökt få ett besked om detta tidigare (30/3-17 i DT) utan att få ett konkret svar, känns som att det handlar om ett allmänt önsketänkande från landstingsledningen - eller har man inte koll på vilken nytta denna förhållandevis dyra investering genererar?

Det kanske är så att förbättrad hygien genom bättre städning räddar fler liv, men en golvmopp gör sig inte riktigt lika bra på bild som en helikopter.

Liberalerna har motsatt sig att Landstinget Dalarna ska bedriva flygbolag i egen regi för flygverksamhet ligger inte inom ramen för landstingets kärnverksamhet. Det ska självklart finnas möjlighet att kalla in en helikopter när behovet uppstår, men detta kan göras genom att teckna avtal med ett bolag där flyg ingår i kärnverksamheten.

Arbetsmiljön inom Landstinget Dalarna har skapats av den socialdemokratiska ledningen under en väldigt lång period och är en del av problemet med att behålla sjukvårdens viktigaste resurs, personalen. En vanlig åtgärd för att hitta brister i en organisation är att regelmässigt intervjua de som slutar, fråga vad skälen bakom beslutet är och om det är något arbetsgivaren kan gör annorlunda för att personen skulle kunna tänka sig att stanna kvar.

Vad jag har förstått så gör man dock inte så nu inom landstinget. Är det måhända bättre att landstingschefer anklagar Försäkringskassan och Transportstyrelsen för att köpa personal från vården? Det kanske snarare är läge att landstingsledningen ser sig själva i spegeln?

Det enda sättet att få en förändring är att byta ut den nuvarande Socialdemokratiska ledningen mot ett allianstyre efter valet, allt annat är en utopi.

Läs mer på: http://www.dt.se/opinion/debatt/replik-vore-fint-med-ett-svar-pa-hur-manga-liv-ambulanshelikoptern-faktiskt-har-raddat

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot