Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Uno Lundberg ny vd för Falck Emergency

Tid att läsa
1minut
Läst

Uno Lundberg ny vd för Falck Emergency

06 februari 2018 - 12:30
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Sedan den 1 februari är Uno Lundberg ny vd för Falck Emergency i Sverige. Uno kommer närmast från en tjänst som Finans-och affärsutvecklingschef på Bravida Riks Sverige. Han har lång erfarenhet från olika positioner i flertalet säkerhetsföretag och har bland annat varit Vice President EcoBuildings Division på Schneider-Electric och CFO och Vice vd på G4S (numera Avarn Security).

- Uno har stor erfarenhet inom ledarskap och förändringsledning och jag är mycket glad över att han nu blir en del av Falck. Jag vill också tacka Sven Engquist för hans fina arbete för Falck Emergency Sverige, säger Jakob Bomholt, vd Falck Emergency.

Falck har i över 100 år jobbat för att hjälpa människor i olika situationer och under det senaste året har en ny global strategi arbetats fram där fokus tydligare ligger på vissa kärnområden som bland annat innefattar verksamheterna ambulans, läkarbilar, liggande sjuktransporter och flera av de andra verksamheter som ligger under Emergency i Sverige. Uno ser fram emot att ta sig an rollen som vd för Falck Emergency i Sverige:

- Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba med ett så välkänt företag som Falck. Falck är inne i en förändringsresa och har en lång tradition av att hjälpa människor och det ser också jag fram emot att bli en del av. Jag har själv ett stort intresse för ledarskaps- och förändringsledningsfrågor så det är med stort intresse jag tar mig an den här uppgiften som vd. Tillsammans med alla medarbetare som varje dag gör fantastiska insatser är jag övertygad om att vi på ett bra sätt kommer fortsätta på Falcks fina resa, säger Uno Lundberg, vd Falck Emergency.

Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 (i Danmark sedan 1906), och är majoritetsägt av Lundbeck Foundation. Under de senaste fyra åren har stiftelsen delat ut cirka 2,1 miljarder kronor till forskning inom ”Health and Life Sciences”. I Falckkoncernen ingår AB Previa som är Sveriges ledande företag inom företagshälsa.

Falck har visionen att vidareutveckla verksamheten som arbetar på bred front med assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa människor som en röd tråd.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot