Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

SOS-operatör ifrågasatte ambulansbeställning

Tid att läsa
1minut
Läst

SOS-operatör ifrågasatte ambulansbeställning

31 oktober 2017 - 22:27
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

När den hjärtsjuke mannen drabbades av yrsel ringde han en ambulans. Men i stället för att skicka hjälp började operatören på SOS ifrågasätta mannens behov av hjälp.

Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritik mot operatören. 

Den hjärtsjuke mannen, som är i 70-årsåldern och bor i Karlskrona, lider av konstant risk att drabbas av hjärtstopp. Enligt mannens anmälan till IVO ska han enligt sin läkarjournal larma ambulans eller uppsöka vård när han drabbas av yrsel. 

Larmade ambulans

Och det var just vad som hände en kväll i april. Mannen berättar i sin anmälan hur han då drabbades av kraftig yrsel och beslutade sig för att larma ambulans. Enligt mannen fick han då bar hjälp av en trevlig operatör och ambulans beordrades till mannens hem.

Men så kom det sig att mannens yrsel gav med sig innan hjälpen anlänt, varpå mannen avbokade ambulansen. Tyvärr blev det inte bättre än att yrseln återkom två timmar senare, och det var nu problemen började på alvar.

Enligt mannens anmälan till IVO ifrågasatte operatören han nu talade med mannens tidigare beslut att avboka ambulansen och dessutom ställde operatören en rad frågor som mannen uppfattade som ett ifrågasättande av mannens sjukdomstillstånd och behov av hjälp.

Det hela gick så långt att den hjärtsjuke mannen avbröt samtalet utan att ha lyckats beställa någon ambulans. Därefter försvann yrseln, enligt patienten själv kan detta ha berott på ett höjt blodtryck som resultat av den irritation samtalet orsakade.

Läs mer på: https://www.expressen.se/kvallsposten/sos-operator-ifragasatte-ambulansbestallning/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot