Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

”Bra ambulanssjukvård blir snart ännu bättre”

Tid att läsa
1minut
Läst

”Bra ambulanssjukvård blir snart ännu bättre”

29 september 2017 - 21:06
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Den bild som debattörerna målar upp av ambulanssjukvården är missvisande. Vi är stolta över vårdens medarbetare som har högre kompetens än vad Socialstyrelsen kräver och som tar hand om patienter på ett fantastiskt bra sätt i svåra situationer, skriver Patrik Söderberg, Stockholms läns landsting, i en replik.

AMBULANSSJUKVÅRDEN

Stockholms läns landsting delar inte den bild av den prehospitala vården som några enskilda ambulanssjukvårdare målar upp på SvD Debatt (27/9). Landstinget har hög kompetens och höga krav på personalen i ambulanssjukvården. Bland annat genom att vi kräver att det ska finnas en specialistsjuksköterska i varje ambulans. Detta trots att de nationella kraven, som Socialstyrelsen fastslagit, är lägre.

Debatt

Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Den bild som debattörerna målar upp att det skulle vara utbrett med onyktra ambulanssjukvårdare som inte har rätt kompetens för att kunna ta hand om patienterna är felaktig, missvisande och riskerar oroa invånare i onödan. Vi är stolta över vårdens medarbetare som har högre kompetens än vad Socialstyrelsen kräver och som tar hand om patienter på ett fantastiskt bra sätt i svåra situationer. 

Varje vårdgivare har ansvar för personalen och måste säkerställa att den tjänst som landstinget köper utförs med utlovad kvalitet. Kvaliteten följs också upp via vårdgivarnas medicinskt ledningsansvariga läkare. Detta gäller för såväl upphandlade verksamheter som för landstingets eget ambulansbolag. Som chefläkare för den prehospitala vården i Stockholms län följer jag på systemnivå upp alla avvikelser och ser till att åtgärder vidtas i de fall där patientsäkerheten skulle kunna vara hotad.

Läs mer på: https://www.svd.se/bra-ambulanssjukvard-blir-snart-annu-battre

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot