Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Förvaltningsrätten avslår Falck Ambulans överklagande i Skåne

Tid att läsa
1minut
Läst

Förvaltningsrätten avslår Falck Ambulans överklagande i Skåne

15 september 2017 - 20:19
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Premedic vann den skånska ambulansupphandlingen och Falck klagade till Förvaltningsrätten att upphandlingen gjorts efter en upphävd lag. Nu konstaterar Förvaltningsrätten att när Region Skåne fattade beslutet om upphandlingen så gällde den gamla lagen och det är den tidpunkten som skall gälla och inte tidpunkten då anbudet publicerades.

 

Här har Falck juridiska ombud inte läst på för Högsta förvaltningsdomstolen har i avgörandet HFD 2013 ref. 31 uttalat att ett upphandlingsförfarande får anses ha påbörjat när den upphandlande myndigheten beslutat att inleda ett upphandlingsförfarande och detta beslut kommit till kännedom utåt genom att myndigheten tagit någon form av extern kontakt i syfte att anskaffa det som beslutet avser. En upphandling som genomförts enligt en upphävd lag vore skamligt och borde så klart fått göras om, men så var inte fallet.

 

Falck anser vidare att förfrågningsunderlaget brister i transparens, men förvaltningsrätten konstatera att förfrågningsunderlaget är tillräckligt tydligt för att uppfylla kraven på transparens och förutsägbarhet.

 

Falck hävdar också att Region Skåne har genomfört en otillåten förhandling efter anbudsinlämningen. Förvaltningsrätten finner dock inte att det som Falck anfört visar att Region Skåne vid utvärderingen av anbuden avvikit från förfrågningsunderlaget, tagit ovidkommande hänsyn eller på annat sätt brutit mot LOU på sådant sätt att Falck lidit eller riskerat att lida skada.

 

Med ett sådant här domslut torde alla möjligheter för ett prövningstillstånd i Kammarrätten vara undanröjda.

 

Du kan läsa hela domslutet här.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot