Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Ambulant bedömning får mobilt pris

Tid att läsa
1minut
Läst

Ambulant bedömning får mobilt pris

16 augusti 2017 - 19:05
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er
En arbetsmodell i Region Halland för att omhänderta äldre och personer med stort vårdbehov har fått en ny utmärkelse inom mobil vård. 

Den Mobila Vårdens pris 2017

Det nyinstiftade priset delas ut av Region Östergötland och Linköpings universitet.

Mottagare är Region Halland med samverkansprojektet Ambulant Bedömning, som leds av ambulanssjuksköterskan och verksamhetsutvecklaren Glenn Larsson och utredaren Anders Holmén och samt Högskolan i Halland och professor Kristina Ziegert.

Utdelningen skedde under konferensen Nationella samtal om ambulanssjukvården och den kommunala sjukvården som ägde rum i Linköping under onsdagen. 

Glenn Larsson är en av drivkrafterna i arbetsmodellen Ambulant Bedömning, som infördes hösten 2011. Den syftar till att ge snabbare och bättre bedömningar av patienternas vårdbehov.

Hur känns det att få Den Mobila Vårdens Pris för 2017?

– Det är väldigt roligt och hedersamt att det uppmuntras på ett nationellt plan, att vår region kan vara med och bidra till bättre och effektivare vård.

Modellen utgår från triageverktyget RETTS, för att bedöma och klassificera vårdbehov. Med det som grund har regionen utvecklat ett arbetssätt, där primär- och specialistvård engageras tidigt i vårdprocessen för snabbare och bättre bedömning och vård.

– Bedömningarna kan handla om att utifrån patientens vårdbehov flytta denne till en viss vårdenhet, transportera till akutmottagningen, eller även att patienten körs hem för att få hjälp av kommunens hälso- och sjukvård, säger Glenn Larsson.

Därmed har en betydligt lägre andel av patienterna behövt transporteras till akutmottagningen, än vad som var fallet innan arbetssättet infördes.

Läs mer på: https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/08/16/ambulant-bedomning-far-mobilt-pris/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot