Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Ambulanspersonal lekte "På spåret" under färd

Tid att läsa
1minut
Läst

Ambulanspersonal lekte "På spåret" under färd

02 augusti 2017 - 13:13
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Ambulanspersonal filmade med mobilen och lekte "På spåret" på väg mot akuten i Malmö. Händelsen utreds nu av ambulanssjukvården.
– Att lägga ut en film såhär är olämpligt och inte korrekt. Vi kommer att utreda händelsen, säger Poul Kongstad, regional verksamhetschef på ambulanssjukvården i Skåne.

"På tio poäng. Vart är vi på väg?", skriver en person och lägger ut en ordgåta tillsammans med en film från ambulansen som följer utryckningsfordonets färd på väg mot sjukhuset.
– Vi kommer att utreda närmare om det här har skadat patientsäkerheten, trafiksäkerheten eller sekretessen, säger Poul Kongstad, regional verksamhetschef på ambulanssjukvården i Skåne.
I nuläget är det oklart om det fanns någon patient i ambulansen och Region Skåne vet ännu inte om det är föraren eller någon annan i ambulanspersonalen som har filmat.
Poul Kongstad säger dock att det är särskilt olämpligt om det har funnits en patient i ambulansen under färden, men att det ännu är för tidigt att säga vilka åtgärder som ambulanssjukvården kan vidta.
– Om man har haft en patient i bilen är det ju inte lämpligt att visa var man hämtat patienten eller vart man kör den. Vårt fokus ska vara på patienten och inte på att göra filmer. Så vi ska även titta på det medicinska i detta, säger han.

Läs mer på: https://www.sydsvenskan.se/2017-08-01/ambulanspersonal-lekte-pa-sparet-under-fard

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot