Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Ambulans byggd på nya Volvo V70

Tid att läsa
1minut
Läst

Ambulans byggd på nya Volvo V70

06 oktober 2009 - 11:54
0 kommentar/er

Här är den nya superambulansen – byggd på nya Volvo V70. Med hjälp av kolfiber och sandwichkonstruktion blir den betydligt lättare än sina föregångare.

Nilsson Special Vehicles i Laholm är ledande inom specialfordon och företagets Volvoambulanser är dominerande bland svenska landsting. Under FLISA-kongressen i Göteborg visade Nilsson Special Vehicles de första bilderna på sin kommande superambulans.

Fordonet byggs på den nya generationen av Volvo V70. Den största nyheten är att ambulansens överbyggnad är en sandwichkonstruktion i polymermaterialet Divinycell – teknik som vanligtvis förknippas med båtskrov. Tack vare att kolfiber ingår i kompositmaterialet blir överbyggnaden väldigt lätt. Materialet har samtidigt en hög hållfasthet och ljudisolerande egenskaper.

Ökad lastkapacitet
Med AWD kommer den nya ambulansen att få en ökad lastkapacitet. Väljer kunden framhjulsdrift så kommer kapaciteten att öka ytterligare. Den höjda lastförmågan innebär att personalen kan få med sig en betydande mängd extrautrustning.

– Vänder vi på det så kan de som inte utnyttjar den ökade lastkapaciteten utnyttja att bilen går lättare, med lägre driftkostnader och mindre utgifter för bränsle. Driftkostnaden är det som är viktigast för landstingen i dag, säger Per Dahlström, vd för Nilsson Special Vehicles.

Han berättar att företaget nu satsar på att fler ambulanser ska få fyrhjulsdrift, vilket ökar säkerheten för personal och patienter. Den nya ambulansen får en rad förbättringar, bland annat mer synliga blåljus, vårdarstolar med inbyggda bälten, samt förbättrad belysning.

Superambulansen fick god respons på FLISA-kongressen som anordnas av Föreningen för ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård. På plats fanns både beslutsfattare och användare som var mycket positiva till den nya konstruktionen. Om 5-7 veckor börjar bygget av den första prototypen – 2010 ska den nya ambulansen finnas på vägarna

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot