Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

HSAN prickar ambulanspersonal

Tid att läsa
1minut
Läst

HSAN prickar ambulanspersonal

24 december 2009 - 09:29
0 kommentar/er

Ambulanspersonal i Sundsvall prickas för felaktigt omhändertagande av en 72-årig kvinna. Kvinnan hade ådragit sig en ryggskada efter en rid­olycka. Sjukvårdarna hanterade kvinnans ryggskada på ett felaktigt sätt i samband med ambulanstransporten och får nu en disciplinär erinran av HSAN, Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, skriver Dagbladet.se.

Den 72-åriga kvinnan från Sundsvall råkade i mars 2008 ut för en ridolycka på Alnö. Hon blev avkastad av en häst varvid ambulans tillkallades.

Instabil fraktur
En ambulanssjukvårdare och en legitimerad, manlig sjuksköterska undersökte kvinnan genom att ställa henne upp. Efter undersökning avstod ambulanspersonalen att immobilisera – stabilisera – kvinnans rygg under transport till Sundsvalls sjukhus. Vid undersökning på sjukhuset konstaterades en instabil fraktur på tredje ländkotan.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd anser att de båda sjukvårdarna inte arbetat professionellt utan gjort ett felaktigt omhändertagande av kvinnan.

Erinran
De har inte undersökt patienten på ett systematiskt riktigt sätt och har därmed riskerat att ryggskadan kunde ha förvärrats.

De båda männen får en disciplinär erinran.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot