Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Älvdalen får en ambulans dygnet runt

Tid att läsa
1minut
Läst

Älvdalen får en ambulans dygnet runt

24 december 2009 - 09:33
0 kommentar/er

Under 2006 fattade landstingspolitikerna i Dalarna beslut om att även Älvdalen ska få en ambulans, bemannad dygnet runt. Om ett år ska ambulansen vara på plats, men det blir Mora som får betala priset när landstinget omfördelar resurserna.

Idag finns det 22 ambulanser i Dalarna, varav 17 är bemannade dygnet runt. När landstinget nu omfördelar resurserna får Älvdalen till årsskiftet 2010/2011 en ambulans dygnet runt och redan till sommaren ska en ambulans stationeras i Älvdalen under dagtid.

Redan 2006 fattade politikerna beslut om en ambulans i Älvdalen. Att löftet först nu blir verklighet beror på att ambulansverksamheten hade ett stort underskott, på totalt tio miljoner kronor. 2006 tillträdde Lars-Olof Björkqvist som verksamhetschef för ambulanssjukvården i Dalarna och han har haft ett tufft uppdrag att få ner underskottet. Men underskottet har nu vänts till plus, vilket gjort det möjligt att förverkliga planerna på en ambulans till Älvdalen. Och dessutom kommer Sälen under högsäsong att ha två ambulanser dygnet runt istället för den enda ambulans som finns där idag.

Mora får betala priset
Men eftersom ambulanserna inte blir fler till antalet måste någon betala priset, vilket blir Mora som får släppa en av sina ambulanser till Älvdalen. Under lågsäsong kan även en av ambulanserna i Sälen hjälpa till i Älvdalen. För personalen betyder det fler och längre resor.

-Det blir vissa olägenheter för personalen, medger landstingsrådet Ingalill Persson(S). Men vi hade aldrig genomfört det här om vi inte var säkra på att det skulle fungera, avslutar hon.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot