Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Orealistiska ambulansmål i Jämtland

Tid att läsa
1minut
Läst

Orealistiska ambulansmål i Jämtland

24 december 2009 - 09:40
0 kommentar/er

Det är bara ambulanserna i Östersund som klarar landstingets mål om insatstider. Resten av länet nås inte inom 30 minuter. Därför måste målen göras mer realistiska. Detta anser landstingets revisorer som ­nyligen granskat hjärt-, stroke- och ­ambulanssjukvården.

När det gäller ambulanssjukvården har landstinget satt som mål att 95 procent av länets befolkning ska kunna nås av ambulans inom 30 minuter. Men revisorernas granskning av ambulanstrafiken under 2008 visar alltså att det målet endast uppnåddes i Östersund, skriver Östersundsposten.

– Förutsättningarna att nå målet för ­hela länet är inte realistiska och det sker därför inget aktivt arbete för att uppnå detta mål. Därför måste ambulanssjukvården ges realistiska mål. I dessa mål bör i fortsättningen även ambulanshelikoptern ingå, anser revisorerna.

Granskningen av hjärt- och strokesjukvården visar att allmänheten bör ges ökad kunskap om vikten av att i tid kontakta vården vid misstänkt hjärtinfarkt samt att tydligare kvalitetsmål tas fram för båda dessa kategorier av vård.

– Granskningen visar också att det finns en förbättringspotential när det gäller uppföljning och analys av kvalitetsmål i allmänhet, påpekar revisorerna.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot