Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Taiga levererar nya klädsystem till Falcks ambulanspersonal

Tid att läsa
1minut
Läst

Taiga levererar nya klädsystem till Falcks ambulanspersonal

30 juni 2010 - 10:11
0 kommentar/er

Varbergsföretaget Taiga AB har skrivit ett viktigt avtal med Falck Ambulans AB värt 6 till 8 miljoner kronor. Ordern handlar om att leverera funktionella klädsystem, från underställ till yttre skyddsplagg, till Falcks samtliga 800 ambulanspersonal i Sverige.

- Det här är ett viktigt avtal för Taiga inom ambulanssegmentet där vi växer starkt just nu. Det är också glädjande när företag ser fördelar med att klä sin personal rätt och ge dem de bästa förutsättningar att utföra ett bra arbete. Och det påverkar givetvis dig och mig som patient! Samarbetet med Falck Ambulans kommer att ge oss båda nya möjligheter att utvecklas i vårt arbete samt ge nya ingångar i övriga nordiska länder, säger Taigas VD Ann Rydholm.

Avtalet löper på 3 år med chans till ytterligare två års förlängning, vilket innebär att det vid en kontraktsförlängning kan handla om upp till 8 miljoner kronor. För Taiga genererar det bra beläggning i de fabriker där företaget idag har tillverkning.

Totalt finns det drygt 800 personer som arbetar på Falck Ambulans i Sverige, som har ca 50% av den privata ambulansmarknaden. Dessa skall successivt förses med nya skyddskläder i TMB-block® (Taiga Micro Biological block) samt stationskläder i funktionsmaterial. Rescue TMB-block® kläderna har ett unikt skydd mot vätskeburen smitta från såväl människa som djur och mot kemikalier som bensin, batterisyra, släckskum, hydraulolja och klor. Dessutom är det vind- och vattentätt.

- Det ger ett fullgott skydd i svårt utsatta situationer där det krävs att ambulanspersonalen fokuserar på patienten och inte på det som kan ske runt omkring. Att välja kvalitetsprodukter med stor funktionalitet och lång hållbarhet, gynnar inte bara Falck Ambulans som företag, utan har även en positiv effekt på vårt klimat, säger Thomas Dahl, teknisk chef på Falck Ambulans.

En del av plaggen har tagits fram i samarbete med Falck Ambulans och specialanpassats för att fungera i ambulanspersonalens vardag. Liksom Taigas övriga klädsystem kommer dessa att innehålla flera lager, där varje lager har sin funktion – att hålla personen torr, isolera värme, hålla borta väta samt skydda mot farliga bakterier och kemikalier. Detta gör att klädsystemen fungerar mycket väl i extrema förhållanden, oavsett arbetsförhållanden och klimat.

Taiga vann upphandlingen i konkurrens med ett flertal andra aktörer på marknaden.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot