Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Ambulanssjukvårdare trakasserade med sitt könsorgan

Tid att läsa
1minut
Läst

Ambulanssjukvårdare trakasserade med sitt könsorgan

29 oktober 2010 - 10:49
1 kommentar/er

En manlig ambulanssjukvårdare på Enköpingsstationen har anmälts till polis av två kollegor och arbetsledningen till diskrimineringsombudsmannen av en av de anställda.

Av hänsyn till ärendets känsliga natur vill anmälaren vara anonym. Enligt ABC har uppgifterna bekräftats av ytterligare två anställda.
-Han gick runt och ollade på möbler, handtag och fönsterrutor, säger mannen som anmält ambulanssjukvårdaren till ABC.

Den anmälde mannen tryckte sitt könsorgan mot föremålen men han gick längre än så.
-Speciellt när han började stoppa sin hand under sin egen pung och sedan stoppade upp handen i ansiktet på folk, på mig och andra. När han gjorde det på mig sa jag åt honom men då gjorde han det igen, säger anmälaren.

Förövaren ska också ha urinerat på golvet framför två brandmän som skurade på brandstationen i Bålsta. Anmälaren gick till sin chef och berättade.
-Det är absolut inte bra och vi har med anledning av det vidtagit disciplinära åtgärder som en skriftlig varning men personen har kvar sin anställning, säger Per Andersson, chef för ambulanssjukvården.

Den lokale chefen i Enköping hotade anmälaren med sämre lön.
-Han sa att om inte du tar och glömmer det han har gjort och stryker ett streck över det hela kommer det att ligga dig i fatet när det kommer till löneförhandling, berättar anmälaren.

Kollegan som anmälde mannen har mått så dåligt av händelserna att han valde att säga upp sig från jobbet i Enköping. I morgon kommer ledningen att skicka in sitt svar till diskrimineringsombudsmannen.

Där är 1 kommentar