Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Svimmade och kräktes av smärta – nekades ambulans tre gånger

Tid att läsa
1minut
Läst

Svimmade och kräktes av smärta – nekades ambulans tre gånger

19 januari 2017 - 00:17
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Blekinge-Ambulanspersonal kallades till en ung kvinna i Sölvesborg då hon hade så kraftiga smärtor att hon svimmade. Tre gånger besökte ambulansen kvinnan och ingen av gångerna erbjöds hon transport till sjukhus. Efter många turer så visade det sig att kvinnan hade drabbats av blodförgiftning.

 

Natten till den andra januari så fick den unga kvinnan i Sölvesborg kraftiga smärtor i sin rygg. Hon ska ha svimmat och kräks av smärtan.

I anmälan står det att ambulans tillkallas efter råd från 1177. Ambulanspersonalen gav smärtlindring och uppmanar kvinnan att uppsöka vårdcentralen.

Ambulans tillkallas än en gång två timmar senare då smärtorna inte lugnat sig. Även den här gången fick hon smärtlindring och råd om att besöka vårdcentralen.

På morgonen så åker man till akuten i Kristianstad där läkaren ska gjort bedömningen att den unga kvinnan fått ryggskott och skickade hem henne med Alvedon och Ipren. Enligt anmälan ska inga blodprov tagits.

Följande natt fick man än en gång ringa efter ambulans, en bedömningsbil kom och den unga kvinnan fick smärtlindring av en sköterska som hänvisade till vårdcentralen.

På förmiddagen körde pappan sin dotter till akuten i Karlskrona. Där kunde man konstatera att hon drabbats av blodförgiftning.

Kvinnan lades in på sjukhuset och blev inte utskriven förrän över än en vecka senare. 

Kvinnans familj har nu anmält händelsen till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, då de vill att den här händelsen ska utredas grundligt och anser att den unga kvinnan fått lida i onödan.

http://24blekinge.se/2017/01/18/svimmade-och-krakte-av-smarta-nekades-ambulans-tre-ganger/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot