Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

augusti 2019

Bygget av nya ambulansstationen försenat: "Komplex verksamhet"

15 augusti 2019 - 23:37
0 kommentar/er

Bygget av en ny ambulansstation i Berglunda utanför Örebro är försenat, en station som ska korta utryckningstiderna till flera orter.

Planen var att den skulle stå klar nästa sommar, och förkorta utryckningstiderna i bland annat Västernärke, men nu dröjer det alltså.

Karin Sundin är socialdemokrat och ansvarigt regionråd.

– Tidigast kan det stå klart årsskiftet 2021-22, säger hon.

Stal väska från ambulans – döms till fängelse

15 augusti 2019 - 23:31
0 kommentar/er

Den 30-åriga man som bland annat stal en akutsjukväska från en ambulans i Växjö i juli tidigare år döms nu till fängelse vid Växjö tingsrätt.

Det var en ambulanssjukvårdare som upptäckte mannen när han befann sig inne i ambulansen.

När sjukvårdaren skulle försöka ta tillbaka väskan hotade 30-åringen med att hugga vårdaren med kniv.

Mannen döms också för stöld, skadegörelse, narkotikabrott och ringa narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader.

Brist på ambulanser i Kungsbacka

15 augusti 2019 - 23:29
0 kommentar/er

Det finns för få ambulansbilar i de norra delarna av länet, enligt ambulansledningen i Kungsbacka. Konsekvenserna av det blir att ambulansen inte klarar målet – att nå de mest sjuka patienterna inom tio minuter.

Hittills i år har det skrivits sju avvikelserapporter, där personalen på ambulansen i Kungsbacka, vittnar om brist på ambulansbilar. Vid ett av fallen var det en tvåårig flicka som befarades ha livshotande symptom som fick vänta trettio minuter på hjälp, vilket SVT Nyheter rapporterat om tidigare.

Attackerade räddningspersonal på olycksplats

04 augusti 2019 - 13:46
0 kommentar/er

En man i 60-årsåldern körde genom avspärrningarna på en olycksplats i Filipstad under tisdagseftermiddagen och attackerade sedan räddningspersonalen när de påpekade det olämpliga i beteendet. Räddningspersonalen tvingades brotta ner mannen som nu misstänks för våld mot tjänsteman.

Det var vid tjugo i tre på tisdagseftermiddagen som olyckan var framme när två personer på motorcykel kolliderade med en personbil på Konsul Lundströms väg i Jonstorp i Filipstad. Räddningstjänstens personal spärrade av olycksplatsen i samband med olyckan.

Ambulans bestulen på viktig utrustning

04 augusti 2019 - 13:41
0 kommentar/er

Torsdagen 25 Juli larmades en ambulans ut på ett akut uppdrag i ett bostadsområde i Kristianstad. Men när ambulansen kom tillbaka till Akuten fattades en viktig väska vars innehåll är värt cirka 35 000 kronor. Den misstänkta stölden är polisanmäld.