Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

mars 2019

Smärtlindring får vänta vid svåra räddningsinsatser

28 mars 2019 - 17:54
0 kommentar/er

Sjukvårdspersonal får i dag inte göra räddningstjänsten sällskap vid avancerade räddningsinsatser. Ett beslut som räddningstjänsten är starkt kritiska mot.

Det är Region Skåne som beslutat att ambulanspersonal nu inte längre får ta sig ut till de avancerade insatserna, som till exempel kan vara en olycka i svår terräng eller i ett vindkraftverk.

– Det är på grund av flera orsaker – bland annat den ekonomiska aspekten, då det krävs en hel del utbildning för ambulanspersonalen, säger Magnus Olsson, enhetschef på Region Skåne.

Man skjuten av polis - skar ambulanspersonal

20 mars 2019 - 17:23
0 kommentar/er

En man i 20-årsåldern har under tisdagen skjutits av polisen i Surte. Mannen ska ha gått till attack mot ambulanspersonal på plats.

Det var kl. 15.22 som polis och ambulans larmades till Surte i Ale kommun för att en man mådde psykiskt dåligt. Mannen i 20-årsåldern ska då ha gått till attack och skadat ambulanspersonal. 

– Han går till attack med nån kniv eller metallföremål, och skadar en ambulanspersonal så att den börjar blöda kraftigt i huvudet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, till P4 Göteborg. 

Falsk sjuksköterska jobbade inom ambulansen i sex år

18 mars 2019 - 16:52
0 kommentar/er

En falsk sjuksköterska har arbetat inom ambulansverksamheten i sex år, enligt Region Gävleborg.

Det var i samband med en rutinmässig internkontroll som den falske sjuksköterskan avslöjades. Personen anses ha en hög kompetens men saknar formell examen som sjuksköterska.

Domstolen får avgöra löneavdrag för skadad port

18 mars 2019 - 16:50
0 kommentar/er

Ambulanssjuksköterskan körde ofrivilligt in i en port och arbetsgivaren drog av kostnaden för reparationen från lönen. Vårdförbundet stämde ambulansföretaget inför Arbetsdomstolen och i förrgår hölls en muntlig förberedelse.

Avancerad Räddning (AR) upphör

10 mars 2019 - 01:30
0 kommentar/er

Från och med fredag den 8/3 kommer funktionen Avancerad räddning enbart att omfatta räddningspersonal från Räddningstjänsten i Höganäs. Region Skånes ambulanspersonal kommer fortsättningsvis inte att ingå i denna funktion.

NU-sjukvården ändrar sig om färre ambulanser

06 mars 2019 - 18:43
0 kommentar/er

På Nu-sjukvårdens möte på torsdagsförmiddagen gick styrelsen ut och berättade att de har ändrat sig – de kommer inte att dra ned på ambulansverksamheten i Västsverige.

P4 Väst har tidigare berättat om att NU-sjukvården ska spara in 19 miljoner kronor genom att dra in ambulansverksamhet i flera av P4 Västs kommuner. 

Nu-sjukvårdens styrelse drar nu tillbaka förslaget om att ta bort en ambulans nattetid i Uddevalla och en ambulans under sommarmånaderna. 

VGR tar över 112-nödsamtal – säkrare vård

03 mars 2019 - 21:32
0 kommentar/er

Från 1 april tar Västra Götalandsregionen (VGR) över alla medicinska nödsamtal till 112  i egen regi. Syftet är att öka säkerheten för patienterna.

SOS Alarm har hand om 112-larm över hela landet, men regioner som Uppsala, Sörmland och Västmanland har sedan en tid tagit över vårdanropen. Där sköter regionerna själva både prioritering av inkommande vårdärenden och dirigering av ambulanser.